Setari Cookie-uri

Fitoterapie traditionala si moderna

Este cea mai completa carte de fitoterapie care se afla in circulatie, dar include si ample capitole de fitobalneologie, aromaterapie, apiterapie si cosmetica.

Cartea este disponibila pe site-ul Elefant.ro

Deoarece se apropie, spre deosebire de majoritatea lucrarilor in domeniu, de idealul exhaustivitatii, specialistii si publicul o considera „cartea cartilor” in domeniul terapiilor naturale.

Prezinta, coerent si metodic, tratamentul unui foarte mare numar de afectiuni cu ajutorul preparatelor din plante si al altor terapii naturale, pe aparate si sisteme (aparatul respirator, aparatul cardiovascular, aparatul digestiv, aparatul uro-genital, sistemul nervos, bolile de nutritie si metabolism, afectiunile dermatologice, boala canceroasa, imunologie si carcinogeneza).

Face referinta la cca. 500 de plante medicinale.

„Prescrie“ peste 1000 de preparate fitoterapeutice simple (infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, vinuri medicinale, cidruri, unguente, uleiuri esentiale etc.) si peste 250 de preparate fitoterapeutice compuse.
Infatiseaza modul de recoltare, uscare si pastrare a plantelor medicinale.

Citește și:

Prezinta plantele toxice ori potential toxice, precum si situatiile in care plantele medicinale pot deveni periculoase pentru sanatate.

Reorganizeaza intreaga informatie in ample tabele speciale.

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.