Setari Cookie-uri

Ce se intampla daca mananci ulei de CANEPA

Uleiul de canepa este foarte apreciat in lumea intreaga pentru proprietatile sale terapeutice si nutritive, numarandu-se printre putinele alimente care prezinta raportul optim de 3:1 intre acizii grasi omega 6 si acizii grasi omega 3.

Studiile de specialitate arata ca un dezechilibru aparut intre acesti acizi grasi omega creste riscul obezitatii, dar si al bolilor precum ateroslecroza, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet, ficat gras sau boli ale sistemului nervos central.

Este recomandat sa consumati ulei de canepa extravirgin, obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa provenite din cultura organica.

ulei de canepa beneficii

Ce boli sau tulburari poti trata cu ulei de canepa

Beneficiile uleiului de canepa: uz intern

Uleiul de canepa scade colesterolul marit

Prin raportul optim pe care uleiul de canepa il contine intre acizii grasi omega 6 si acizii grasi omega 3, acesta intervine in scaderea colesterolului "rau" din sange, fiind recomandat persoanelor cu un colesterol total peste 200.

Uleiul de canepa, util in diabetul zaharat

Sunt studii care atesta implicarea uleiului de canepa in scaderea valorilor glicemiei pentru pacientii cu diabet zaharat. Desigur, nu este suficint ca acestia sa consume ulei de canepa pentr a-si tine in frau glicemia, insa alaturi de un stil de viata sanatos uleiul de canepa poate regla metabolismul.

Citește și:

Uleiul de canepa, benefic pentru memorie

Uleiurile extravirgine ar trebui alternate, cu alte cuvinte sa cumparati ulei extravirgin obtinut din alte surse organice: de canepa, de soia, de masline, de rapita, de in, de cocos etc. Atentie insa, nu toate uleiurile se obtin prin presare la rece, de aceea trebuie sa cititi eticheta si sa vedeti specificat clar daca uleiul respectiv a fost sau nu obtinut prin presare la rece.

Uleiul de canepa, dar si alte uleiuri extravirgine, ajuta la optimizarea functiilor neuronilor si ale sistemului nervos in general, prevnind bolile degenerative neuronale, boala Alzheimer, dementelete, tulburarile de memorie si de atentie.

Uleiul de canepa poate fi consumat cu precadere in perioadele de crestere la copii cu varsta peste 2 ani sau in perioadele de examene ori suprasolicitare intelectuala.

Citește și:

Uleiul de canepa creste imunitatea

Acizii grasi omega sunt buni sustinatori ai sistemului imunitar, ajuta in refacerea florei intestinale si cresc rezistenta in fata inefctiilor. Uleiul de canepa este util si in perioadele de convalescenta, de refacere dupa boli sau in perioadele de stres ori oboseala intensa.

Beneficiile uleiului de canepa: uz extern

Uleiul de canepa calmeaza dermatitele atopice si psoriazisul

Multe persoane au pielea atopica, deosebit de sensibila sau sufera de psoriazis. Uleiul de canepa poate fi adaugat in gelul de dus, alaturi de o sticluta de vitamina A uleioasa. In felul acesta, cu fiecare dus, pielea este hranita si tratata, astfel incat devine mai sanatoasa, cu o imunitate mai buna.

Uleiul de canepa trateaza calcaiele crapate

Daca suferiti de calcaie crapate, preparati o lotiune din 5 linguri de ulei de canepa, 3 linguri cu varf de malai, zeama de la o jumatate de lamaie si o sticluta de vitamina A uleioasa de la farmacie. Amestecati bine si masati calcaiele timp de 3 minute dupa fiecare dus. Clatiti apoi doar cu apa calda.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.