Setari Cookie-uri

Cele 5 plante minune pe care le ai in bucatarie!

Acestea sunt cele mai folosite plante aromatice, totusi proprietatile lor curative sunt mai putin cunoscute:

Sursa: Garbo.ro

Patrunjelul

patrunjel

Foto: Pixabay

Doar un firicel de patrunjel iti ajunge ca sa decorezi si sa improspatezi diverse feluri de mancare, dar virtutile sale nu se limiteaza doar la atat. Este bogat in vitaminele A,B,C si in saruri minerale ca fierul. Astfel, patrunjelul este un regulator al circulatiei sangelui, atenueaza durerile intestinale si ajuta digestia.

Contine o substanta – apiol, care ajuta si la reglarea ciclului menstrual. Pentru uz extern, sucul de patrunjel este recomandat pentru cearcane.

Iti recomandam si ulei esential de patrunjel:

patrunjel

Busuiocul

busuioc

Foto: Pixabay

Busuiocul este una dintre cele mai iubite plante aromatice. Busuiocul poate fi plantat intr-un ghiveci, ca sa il aveti mereu proaspat, pe tot parcursul anului. Busuiocul ajuta digestia si are o actiune sedative asupra durerilor gastrice. Ajuta si in caz de insomnia nervoase.

Citește și:

Iti recomandam busuioc organic:

busuioc

Rozmarinul

rozmarin

Foto: Pixabay

Rozmarinul e una dintre cele mai bune plante aromatice. Are o actiune depurativa si antiseptica. Tonifica tot organismal si stimuleaza secretia bilei. Cu rozmarin se poate prepara un vin digestiv si tonic: puneti la macerat pentru o saptamana, intr-un litru de vin, 40 de grame de frunze de rozmarin.

Pentru o baie stimulanta, ajunge sa puneti o mana de rozmarin proaspat sau uscat, in apa de baie. Acelasi effect il obtineti si cu 10 picaturi de ulei esential de rozmarin. Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.