Sursa: Garbo.ro

Consumati iaurt: ajuta la echilibrarea dietei, dupa rasfaturile culinare de Sarbatori

Considerat a fi unul din cele mai puternice remedii din medicina populara ruseasca, Kumisul este cunoscut pentru rolul sau in reglarea florei intestinale, dar si pentru efectele sale hidratante si revigorante. Descoperiti beneficiile si proprietatile acestei miraculoase bauturi, dar si cum o puteti prepara singuri, acasa la voi, dupa o reteta extrem de populara pe internet:

kumis

Foto interior: Iamnee / Shutterstock.com

Kumisul este o bautura delicioasa cu o traditie indelungata in stepele din Rusia si Asia, fiind populara inca din secolul XIII. Mai mult, legenda spune ca era chiar licoarea preferata a lui Ginghis Han... In retetele originale, kumisul se prepara prin fermentarea laptelui de iapa in interiorul unui recipient din piele de cal. Dimensiunea acestor burdufuri varia, putand sustinand de la 15 litri pana la 150 de litri.


Ingrediente Kumis:

- 1 cana de apa

- 2 linguri de miere

- 2 linguri chefir (iaurt)

- 1 litru de lapte

- 1 lingurita drojdie uscata

Preparare Kumis:

Intr-un pahar cu apa fierbinte adauga 2 linguri de miere si amesteca bine pana se dizolva complet. Toarna lichidul din pahar intr-un borcan de sticla mai mare si adauga peste el 2 linguri de chefir sau iaurt, 4 cani de lapte (1 litru) si amesteca putin cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand continutul devine omogen.

Acopera apoi borcanul cu 2 straturi de tifon si lasa-l intr-un loc caldut timp de trei zile. Dupa 3 zile, adauga o lingurita de drojdie uscata in continutul borcanul, amesteca si acopera la loc borcanul. Cand vei observa bule in borcan, vei sti ca bautura ta este gata.

Pastreaza borcanul in frigider si consuma aproximativ 50 de ml (3,3 linguri) de kumis inainte de mesele principale, de trei ori pe zi. Repeta procedeul pentru 2 saptamani.

Atentie! Evita sa dai aceasta bautura copiilor sau sa o consumi daca ai de gand sa te urci la volan caci kumisul contine si alcool in compozitia sa.

Beneficiile Kumisului:

- Are efecte hidratante si este ideal pentru a potoli setea intr-o zi calduroasa de vara, dar nu numai Citeste continuarea articolului pe Garbo >>

Placinta cu iaurt, o reteta delicioasa usor de facut
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: