Setari Cookie-uri

Fasolea verde pastai: 5 motive sa o consumam

Fasolea pastai este adesea asortata preparatelor din carne, iar bucatarii experimentati nu fac intamplator aceasta alegere. Iata ce beneficii aduce sanatatii fasolea verde pastai si cum este indicat sa o consumam.

O reteta traditionala presupune sa fierbem fasolea verde pastai si adaugam usturoi, gustul fiind delicios. Exista insa mult mai multe feluri in care putem consuma acest aliment atat de sanatos.

fasole verde pastai beneficii

Fasolea verde pastai este bogata in antioxidanti, fibre, fier, proteine vegetale, vitamine precum vitamina A, E, C, D, K, vitamine din complexul B, acid folic, dar si minerale ca fier, magneziu, potasiu, zinc, calciu etc.

5 Motive sa consumam fasole verde pastai

Fasolea verde pastai imbunatateste digestia

Aceasta caracteristica aparte face ca fasolea verde sa devina garnitura ideala pentru orice preprat din carne, chiar si langa peste, al carui gust il potenteaza. Fasolea verde pastai, fiarta cu sare, imbunatateste digestia, astfel incat este indicat sa o asortati preparatelor grase, fripturilor, preparatelor prajite.

Fasolea verde pastai scade colesterolul

Un alt avantaj pentru care fasolea verde pastai reprezinta adesea cea mai buna alegere a marilor bucatari ca garnitura pentru preparatele grase il reprezinta faptul ca acest aliment scade absorbtia de grasimi in organism si totodata ajuta in scaderea colesterolului rau. Fasolea verde pastai prezinta antioxidanti si acizi grasi omega ce au ca efect scaderea LDL-colesterol si cresterea HDL-colesterol. Desigur, in urma unor astfel de beneficii putem considera fasolea verde pastai un bun prieten al inimii si vaselor, luptand impotriva bolilor cardiovasculare.

Citește și:

Fasolea verde pastai combate constipatia si detoxifica colonul

Bogatain fibre, fasolea verde pastai ajuta in combaterea constipatiei, accelereaza eliminarea toxinelor din colon, fiind un remediu excelent pentru detoxifierea colonului si totodata ajuta in ameliorarea hemoroizilor. persoanele care prezinta tulburari ale tranzitului intestinal pot consuma cu precadere fasole verde pastai in salate sau ca si garnitura la orice preparat din carne, fasolea verde pastai inlocuind cu succes cartofii sau orezul.

Fasolea verde pastai - un tonic hepatic excelent

Fasolea verde pastai este bogata in vitamine si antioxidanti, dintre care se remarca vitamina K si vitaminele din complexul B - importante in sustinerea functiilor ficatului. Pentru persoanele care se plang de oboseala sau care prezinta ficat gras sau alte afectiuni hepatice fasolea verde pastai devine un aliat de nadejde in regimul nutritional obisnuit.

Citește și:

fasole verde pastai beneficii

Fasolea verde pastai mentine sanatatea oaselor

Bogata in calciu si vitamina D vegetala, fasolea verde pastai sustina absorbtia si metabolismul calciului in organism. Sistemul osos primeste un ajutor prin consumul de fasole verde, iar in acest sens este recomandat sa combinati pastaile cu alte alimente bogate in calciu, pentru a spori efectul.

Fasolea verde pastai poate fi consumata atat fiarta sau gatita, cat si proaspata, taiata in salate. Este indicat sa retineti ca vegetalele isi pastreaza toate benficiile daca le consumati in stare cruda, caci prin preparare termica o buna parte din vitamine sunt distruse.

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.