Setari Cookie-uri

Miracolul pliculetelor de ceai

Stii ca este bine sa bei ceai. Ceea ce probabil nu stii este ca poti continua sa utilizezi pliculetele parfumate chiar si dupa ce le-ai extras din ceasca. Am fost si noi surprise sa constatam cate intrebuintari pot avea in afara... canii.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright foto: Antonova Anna / Shutterstock

1. Calmeaza ochii obositi si umflati. Timpul petrecut in fata computerului, cititul, privitul, totul pune presiune asupra ochilor nostri. Ceaiul indeparteaza roseata si pungile si revitalizeaza ochii obositi. Pune pliculetele folosite in apa rece sau in frigider. Iti sugeram sa le folosesti seara, inainte de culcare.

2. Combat transpiratia talpilor. Inainte de culcare, pune pliculetele folosite intr-un lighean cu apa calduta sinmoaie-ti picioarele timp de 15 minute. Sterge-le apoi cu un prosop uscat.

3. Micsoreaza efectul zgarieturilor. Ceaiul negru in special are efectul de a diminua inflamarea si umflarea prinactiunea pe care o are asupravaselor de sange. Aplica un pliculet de ceai negru, rece, timp de 20 de minute. Pentru un efect mai rapid, repeta actiunea de cateva ori peparcursul unei zile.

4. Calmeaza arsurile solare minore. Pliculetele ude diminueaza senzatia de durere.

5. Trateaza taieturile de lama. Un pliculet rece poate opri sangerarea si reduce efectul ranirii datorita antioxidantilorprezenti in ceai.

6. Combat acneea. Sterge-ti fata cu un pliculet de ceai verde dupa ce ti-ai curatat pielea cu un cleanser hipoalergeic. Ceaiul de rooibos este unul dintre cele mai bune remedii impotriva acneii.

7. Ajuta la mentinerea igienei orale si improspatarea respiratiei. Respiratia neplacuta este efectul alimentatiei, fumatului, gurii uscate si a altor probleme de sanatate.

Citește și:

Mirosul este cauzat de bacteriile de pe spatele limbii sau dintre dinti. Atat ceaiul negru cat si cel verde previn dezvoltarea acestor bacterii. Foloseste doua sau mai multe pliculete folosite intr-o ceasca. Incalzeste lichidul la temperatura camerei si clateste-ti gura. Poti repeta operatiunea zilnic, dupa fiecare
masa.

8. Combat mirosurile neplacute. Ceaiul poate diminua mirosul neplacut al mainilor dupa ce gatesti sau mananci ceva cu usturoi sau peste. Le poti agata in frigider sau in cosul de gunoi, ba chiar si in scrumiere. Foloseste-le laspalatul vaselor daca esti alergica la detergent.

9. Curata aproape orice. Oricat de ciudat ar parea, ceaiul face asta. Cu ajutorul unui manunchi de pliculete folosite, poti scoate murdaria si grasimea de pe oglinzi, ferestre,podele, blaturi de bucatarie si chiar mobila.

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.