Setari Cookie-uri

Beneficiile postului: Ciclurile de repaus alimentar pot reseta sistemul imunitar

Cum ai reactiona daca ti-as spune ca solutia pentru a avea un sistem imunitar infailibil este sa nu mananci timp de cateva zile, de doua ori pe an?

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

beneficiile postului

Copyright interior si prima pagina: wavebreakmedia / Shutterstock

Cercetatorii de la Universitatea Southern California din Los Angeles sustin ca postul periodic, prelungit - adica sa nu mananci intre doua si patru zile consecutiv, la un moment dat, favorizeaza regenerarea sistemului imunitar.

Valter Longo, profesor la USC Davis School of Gerontology, a analizat efectele postului asupra soarecilor si la oamenilor. A observat ca, inperioada in care animalele posteau, numarul de celule albe din sange era in descrestere. Corpul lor au fost obligate sa recicleze vechile celule ale sistemului imunitar si sa produca noi celule imune.

Citește și:

De-a lungul timpului, celulele imune se pot uza si inceta sa mai functioneze la niveluri optime. Pana nu demult, s-a crezut ca doar tratamentele cu celule stem pot rezolva aceasta problema. Insa cele mai recente cercetari arata postul periodic declanseaza un fel de comutator de regenerare in interiorul corpului.

"Atunci cand nu mananci, organismul incearca sa economiseasca energie, iar unul dintre lucrurile pe care le poate face este sa recicleze o multime de celule imune care nu sunt necesare, in special cele deteriorate. Ceea ce am observat in este faptul ca numarul de celule albe din sange scade pe masura ce postul se prelungeste," a declarat Valter Longo.

Perioadele de post regulate ar putea ajuta la inlaturarea tulburarilor autoimune. Studiul s-a axat in principal pe pacientii aflati in chimioterapie, ale caror sisteme imunitare sunt devastate de acest tratament. Insa concluziile studiului se aplica si in cazul bolilor autoimune. Prin stimularea producerii de celule imune noi, sanatoase, postitul i-ar putea ajuta pe cei care se confrunta cu afectiuni medicale catalogate drept incurabile.

Citește și:

Asa cum s-a dovedit, postul prelungit obliga organismul sa foloseasca rezervele de glucoza si grasimi, precum si o cantitate semnificativa de celule albe. In esenta, postul actioneaza ca un tip de detoxifiere care curata vechiul pentru a face loc noului. Repausul alimentar prelungit duce, de asemenea, la niveluri mai scazute de IGF-1, un hormon asociat cu imbatranirea, dezvoltarea tumorilor si cancerul.

Cercetatorii spun ca rezultatul este, in esenta, formarea unui sistem imunitar complet nou.

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.