Setari Cookie-uri

Iubire in pasi de muzica latino

Desi, la prima vedere, dansul social inseamna doar distractie, lucrurile nu stau chiar asa.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Daca te-ai gandit ca dansul inseamna doar performanta, doar distractie sau o modalitate de a-ti omora timpul atunci cand esti solo, gandeste-te din nou. Dansul poate fi apa care uda relatia ta de cuplu, facand-o sa infloreasca. Multe dintre scolile de dans din Romania au fost fondate de cupluri sau sunt locul in care cuplurile se nasc sau infloresc.

Desi, la prima vedere, dansul social inseamna doar distractie, lucrurile nu stau chiar asa. E suficient sa privesti cu atentie felul in care un cuplu danseaza, pentru a -ti da seama de... ”temperatura” relatiei dintre ei, explica Corina Cirnu, fondatoarea scolii "Love To Dance" din Bucuresti.

Citește și:

Dansul necesita atat de multa concentrare si atentie incat oamenii uita sa isi puna masca, fata aceea destinata societatii. Cand dansezi cu cineva, vezi cine este cu adevarat, pana la cele mai mici detalii ale personalitatii. dansul social este pur si simplu o oglinda a relatiei,” explica Corina.

Asadar, dansul este o modalitate de a-ti cunoaste mai bine partenerul dar si de a trece testul increderii si al posesivitatii.

Atunci cand mergi la dans cu partenerul la o scoala de dans sau intr-un club plin de fete frumoase, iti poti vedea reactia atunci cand danseaza cu altcineva dar poti vedea si reactia lui. Ce se intampla atunci cand sunteti acolo? Te uita intr-un colt si invita si alte persoane la dans sau se fereste sa faca asta? Se bosumfla atunci cand dansezi cu alte persoane sau nu? Tu cum te simti atunci cand danseaza cu alta fata? Stai cu ochii pe el si ii studiezi fiecare gest sau te bucuri de seara respectiva si cauti sa dansezi cu cei ma buni de pe ring?

Citește și:

Raspunsurile la aceste intrebari sunt un indiciu minunat al starii de sanatate a relatiei tale de cuplu. Atunci cand un cuplu este bine sudat, bazat pe iubire, comunicare si valori comune, dansul este un mijloc minunat de a intari relatia printr-o serie de efectele benefice. Va cunoasteti unul pe celalalt cu adevarat, dar si pe tine inati mai bine. Creste nivelul de incredere in cuplu. Exista inca un hobby comun, un moment de relaxae si distractie pe care il impartasiti unul cu celalalt. Invatati o multime de lucruri specifice despre lucrul in pereche, parteneria. Si, nu in ultimul rand, va mariti cercul social,

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.