Setari Cookie-uri

Efectele miraculoase ale ceaiului de oregano

Oregano se numara printre aceste minunate daruri ale naturii.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Wallenrock / Shutterstock

Din ce in ce mai multi dintre noi recurg la medicina naturista pentru a-si ameliora starea de sanatate. Ceea ce, aparent, pare a fi o planta ca oricare alta, poate ascunde calitati vindecatoare nebanuite. Fie ca se afla pe marginea unui lac sau in bucataria noastra, aceasta ne poate usura durerea sau dispozitia mai putin buna. Oregano se numara printre aceste minunate daruri ale naturii.

In unele parti ale lumii, din oregano se face ceai. Si nu neaparat pentru ca are o aroma aparte cat datorita faptului ca reprezinta un remediu miraculos pentru mai multe probleme de sanatate, datorita compozitiei sale. Oregano contine printre altele, luteolina, apigenina si acid rosmaric.

Citește și:

Oregano este compus din fitonutrienti cum ar fi timolul si acidul rozmarinic, care s-au demonstrat a fi antioxidanti extrem de puternici. Astfel, oregano are un efect antioxidant mai puternic in organism decat cei doi antioxidanti artificiali adesea adaugati in produsele alimentare procesate.

Oregano are si proprietati anticancerigene. Un studiu tiparit in iunie 2008 de "Journal of Pharmacology and Pharmacy," a constatat ca ceaiul oregano a imbunatatit starea animalelor de laborator care aveau cancer de colon, efecte pe care autorii studiului le atribuie proprietatilor antioxidante ale oregano.

Ceaiul de oregano poate trata si bolile gatului precum amigdalita streptococica, sau sinuzita. Iata cum il poti prepara pentru a te bucura de un gust bun dar si de efecte rapide.

Compozitia ceaiului de oregano:

  • 4 pana la 6 linguri de frunze de oregano proaspete
  • 2 ½ cani de apa
  • 1 lingura de miere naturala

Modalitate de pregatire pentru ceai de oregano:

  • Se taie frunzele pentru a elimina uleiul
  • Se fierbe apa pe aragaz, timp de 10 minute;
  • Se adauga frunzele de oregano si se lasa la macerat timp de cinci minute;
  • Se adauga mierea;
  • Se bea caldut

Ceaiul de oregano te va ajuta si in alte situatii. Amelioreaza tusea, durerile de cap, tulburarile bronsice, glandele umflate, negii, dar si depresia, gripa sau boala Lyme. Ceaiul de oregano poate ameliora boli ale urechii, eczeme, raceli si dureri de spate, indigestie, gaze in exces, probleme urinare, oboseala, alergii, paraziti si ciuperci.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.