Setari Cookie-uri

Deodorant din ULEI DE COCOS facut IN CASA

Deodorantele din comert, indiferent de firma care le produce au in comun un aspect mai putin placut: ucid bacteriile bune si ne contin substante chimice care patrund in organismul nostru prin piele si sistemul limfatic.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Africa Studio / Shutterstock

Nu doar ceea ce mancam si bem are impact asupra sanatatii noastre, dar si produsele de igiena si frumusete pe care le folosim. Deodorantele din comert, indiferent de firma care le produce au in comun un aspect mai putin placut: ucid bacteriile bune si ne contin substante chimice care patrund in organismul nostru prin piele si sistemul limfatic.

Unul dintre cei mai nocivi compusi este aluminiul, folosit pentru proprietatile sale antiperspirante. Transpiratia are insa un rol cat se poate de important: stimuleaza endorfinele, detoxifica organismul si previne raceala si boli. Unii cercetatori sustin ca acest compus ar putea explica aparitia unor afectiuni precum Alzheimer, malformatiile congenitale, alergiile si dezechilibrele hormonale. CBS News au anuntat ca aluminiul ar putea fi una dintre cauzele aparitiei cancerului la san.

Citește și:

O alternativa sanatoasa o reprezinta produsele pe care le poti face chiar tu, acasa, repede si usor. Un bun exemplu exemplu deodorantul de ulei de cocos. Ai nevoie de cateva ingrediente pe care le poti procura cu usurinta dint-un magazin cu produse naturiste, vointa si maxim o jumatate de ora.

Compozitie

  • 1/2 ceasca de ulei de cocos
  • 1/2 ceasca de ulei de shea
  • 1/2 ceasca + o lingurita de ceara de albine
  • 3 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 ceasca de faina organica de arorut

Optional: uleiuri esentiale, dupa preferinte. Poti folosi 20 de picaturi de ulei de lavanda sau de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca uleiul de nuca de cocos, cel de shea, untul, ceara de albine intr-un borcan pe care il pui apoi intr-o cratita cu apa. Apa trebuie incalzita pana cand da in clocot. In acest rastimp, se amesteca ingredientele pana cand se transforma intr-o masa omogena, topita. Se ia apoi de pe foc si se adauga vitamina E, bicarbonatul de sodiu, pudra de arorut si uleiurile esentiale. Se amesteca pana cand se omogenizeaza.

Citește și:

Atunci cand amestecul se mai raceste, il poti pune intr-un recipient de plastic al unui deodorant folosit pentru a capata forma unui stick. Dureaza cam 15-20 pana cand amestecul capata consistenta untului de arahide. Abia in dimineata urmatoare se va intari si il vei putea folosi, cu conditia sa nu pui capacul.

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.