Setari Cookie-uri

Ayurveda pentru fiecare zi

Ayurveda este sora cu yoga si unul dintre cele mai vechi sisteme de sanatate.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Dubeniuk Nataliia / Shutterstock

In Ayurveda, se crede ca toti oamenii sunt alcatuiti din aceleasi elemente primare care exista in natura: foc, apa, pamant, aer si spatiu. Acestea sunt toate prezente in fiecare dintre noi in cantitati diferite. Aceasta mixtura dicteaza caracteristicile si experientele noastre individuale. Ayurveda ne invata sa facem alegeri care sunt ideale pentru corpul si mintea noastra, in conformitate cu alcatuirea noastra.

Iata cateva practici de Ayurveda pe care le poti utiliza zilnic.

1. Curata-ti limba

In Ayurveda, sanatatea este strans legata de prezenta sau absenta toxinelor din organism. Curata-ti limba dimineata, imediat dupa ce te trezesti, inainte de a te spala pe dinti, pentru a elimina toxinele si bacteriile care se acumuleaza in gura in timp ce dormi.

Procedeul imbunatateste respiratia, starea generala de sanatate orala si digestia.

2. Clateste-ti gura cu ulei

Foloseste ulei de susan sau ulei de nuca de cocos ca pe o apa de gura, timp de 10 pana la 20 de minute. Acesta este un ritual ayurvedic vechi care detoxifica organismul prin eliminarea toxinelor din gura. Este excelent pentru dinti si gingii si, de asemenea, are albeste dintii si impospateaza respiratia. Fcaut regulat, are un efect de intinerire si ajuta la imbunatatirea simturilor. Ayurveda acorda o mare importanta limbii, aflata in legatura cu diferite organe ale corpului.

3. Practica auto-masaj cu ulei de corp

Abhyanga este un ritual ayurvedic care implica auto-masajul intregului corp cu ulei cald. Aceasta practica minunat are multe beneficii, altele decat cele evidente: o piele bine hidratata, ca de bebelus. Uleiul cald absorbit in piele hraneste toate partile corpului, imbunatateste circulatia, si stimuleaza sistemul limfatic. Actul de auto-masaj in sine este un ritual care implica cultivarea simtului tactil, un important instrument de vindecare in Ayurveda.

Uleiul - de cocos sau susan- trebuie sa fie usor incalzit pentru o mai buna absorbtie si apoi masat usor pe piele de la cap pana la picioare, cu miscari circulare.

4. Trezeste-te odata cu soarele

Ayurveda ne incurajeaza sa ne trezim devreme, in mod ideal, inainte de rasaritul soarelui, sau inainte de 6 a.m. In Ayurveda se crede ca ar trebui sa ne traim viata in ritm cu ciclurile soarelui pentru ca, desi am uitat acest lucru, suntem profund conectati cu natura.

Vata - alcatuita din elementele de aer si spatiu, este, de asemenea, predominanta inainte de 6 a.m. Vata este responsabila pentru miscare, iar dimineata devreme este perioada in care nivelul nostru de energie este optim si creierul nostru este activ. Cu alte cuvinte, este un moment ideal pentru practica spirituala sau miscare exercita.Posturile de yoga sunt o modalitate extraordinara de a-ti incepe ziua.

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.