Setari Cookie-uri

CAFEAUA - dusman sau prieten?

Hai sa recunoastem: iubim cafeaua.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Life morning / Shutterstock

Dimineata, cand ajungem la birou, nimic nu este mai placut decat o ceasca de cafea calda. Sau de ce nu, undeva spre pranz. Si eventual inca o cafea dupa-amiaza, sa avem energie pentru tot ce ne-a mai ramas de facut pana la sfarsitul zilei. De fapt, cafeaua este modalitatea principala prin care majoritatea oamenilor isi iau antioxidantii. Dar, este intr-adevar cafeaua sanatoasa? Intr-o zi vedem studii care sustin cafeaua si a doua zi, 10 motive pentru care cafeaua este nociva. Care este adevarul?

Pe de o parte, cafeaua scade riscul de diabet de tip 2 si de cancer. Reuseste intotdeauna sa ne imbunatateasca starea de spirit si, fara ca noi sa ne dam seama, sa ne faca memoria sa functioneze mai bine. Cafeaua poate stimula metabolismul si performanta sportiva. Cu toate acestea, cafeaua poate da dependenta, prin modificarea hormonilor de stres.

Citește și:

Modul in care cineva reactioneaza la cafea este adesea determinat de genetica care afecteaza modul in care cofeina este metabolizta. O persoana poate avea insomnie de la o ceasca in timp ce altcineva poate adormi dupa un espresso triplu la cina. Cu alte cuvinte, suntem diferiti si reactionam la cafea diferit.
De asemenea, daca suferi de oboseala glandelor suprarenale, cafeaua ar putea deveni periculoasa. Unele persoane pot fi, de asemenea, sensibile la boabele de cafea si avea simptome neplacute.

Daca decizi sa renunti la cafea, asigura-te ca o faci in mod sanatos. Treci de la mai multe cesti pe zi, la una dau chiar doar la o jumatate de cana. Opteaza pentru ceai verde sau ceaiuri de plante si apa calda de lamaie cu un pic de miere.

Bea suficienta apa si odihneste-te. Exercitiile fizice regulate te vor ajuta sa stabilizezi nivelul de energie. Sauna, meditatia si yoga te pot ajuta.

Citește și:

In cazul in care cafeaua nu iti pune nici un fel de probleme, iti sugerez sa bei cafea simpla, fara zahar sau lapte sau alti indulcitori. Este mult mai buna pentru sanatatea ta.

Ca si in alte situatii de viata, cat de sanatoasa sau nu este cafeaua este o problema de a-ti asculta corpul si de a te abtine de la excese.

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.