Setari Cookie-uri

8 beneficii cu fructul pasiunii

O sursa importanta de vitamine!

Maracuia, cunoscut si sub denumirea de “fructul pasiunii”, este originar din zona Amazonului, fiind cunoscute in prezent peste 300 de specii ale acestei plante. Frunzele lor au diferite nuante de la verde deschis la verde inchis, iar florile sunt de culoare purpurie. Fructul pasiunii are forma lunguiata, coaja groasa, culoarea sa difera in functie de specie de la alb-verzui la purpuriu iar in privinta gustului este catalogat ca fiind printre cele mai delicioase fructe exotice. Fructul cu miez rosu este mai aromat decat cel cu miez galben.

fructul pasiunii Foto: Luka Gojda, Shutterstock

Fructul pasiunii beneficii

Cura de slabire

Lasand la o parte gustul sau exceptional, fructul pasiunii poate fi colosit cu incredere in curele de slabire. Asa cum vom observa mai jos, fructul pasiunii are proprietati laxative, curatand in felul acesta intestinul gros de toxinele ce se pare, conform unor studii, favorizeaza dezvoltarea unei bacterii care ne ingrasa. Totodata toxinele acumulate in organism nu-i permite acestuia sa functioneze in conditii optime, reprezentand un motiv de stres metabolic ce accelereaza marirea depozitelor adipoase. Astfel este recomandat alaturi de alte fructe precum capsune, ananas, kiwi, in curele de slabire. Se va consuma trei zile pe saptamana doar salate de fructe ce contin Maracuia.

Citește și:

Cosmetica

Datorita continutului sau de minerale, vitamine (C, A, E) si antioxidanti fructul pasiunii este un bun aliat in cosmetica. Efectele sale sunt foarte apreciate in privinta frumusetii, mentinand tineretea prin aportul mare de antioxidanti si vitamine, mentine vitalitatea pielii prin vitaminele A si E, previne aparitia ridurilor si totodata are efecte antiinflamatoare, fiind indicat in bolile de piele. Fructul pasiunii este adesea intalnit in produsele cosmetice dedicate ingrijirii tenului, buzelor, in cremele de corp si chiar in produsele pentru ingrijirea parului.

Tub digestiv

La nivelul tubului digestiv, fructul pasiunii aduce importante beneficii privind protectia stomacului si preventia bolilor stomacale precum gastrita, ulcer etc. De asemenea este un bun laxativ imbunatatind tranzitul intestinal, luptand impotriva borborismelor si avand efecte detoxifiante. Este indicat de asemenea in colite.

Citește și:

Astm

Studii relativ recente au demontrat ca prin continutul de flavonoizi fructul pasiunii amelioreaza simptomatologia suferinzilor de astm.

Insomnie si tulburari nervoase

In insomnie, nervozitate si anxietate isi aduce beneficiile in special floarea pasiunii, Passiflora, care prin efectele sale sedative prezinta puternice efecte calmante.

Se pare ca fructul pasiunii isi aduce beneficiile si in cazul hipertensiunii arteriale, in problemele menstruale dar si in sarcina datorita continutului sau bogat in vitamine si minerale, antioxidanti, flavonoizi si substante cu rol enzimatic.

Foto prima pagina: matin, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.