Setari Cookie-uri

Studiu: consumul ciupercilor si al ceaiului verde reduce riscul cancerului de san

Una din cele mai frecvente patologii canceroase care afecteaza sanatatea femeii este reprezentata de cancerul mamar. Se pare ca incidenta acestuia este destul de mare, iar in tara noastra chiar foarte mare, ocupand primele locuri in Europa.

Una din cele mai frecvente patologii canceroase care afecteaza sanatatea femeii este reprezentata de cancerul mamar. Se pare ca incidenta acestuia este destul de mare, iar in tara noastra chiar foarte mare, ocupand primele locuri in Europa.

Cercetatori australieni de la Universitatea Perth au studiat efectul unor alimente privind sanatatea glandelor mamare, constatand ca femeile care consuma zilnic ciuperci si/sau ceai verde prezinta un risc mult mai mic de a dezvolta cancer mamar, incidenta bolii la aceste femei fiind foarte mica.

Ciupercile: Risc de cancer mamar cu 64% mai mic

Potrivit unui studiul realizat in Australia la Universitatea Perth, consumul de ciuperci crude scade riscul aparitiei cancerului mamar cu pana la 64%, iar in cazul femeilor care consuma ciuperci uscate efectul protector este mai mic, scazand riscul aparitiei cancerului de san cu aproximativ 35%.

Citește și:

Asocierea ciupercilor cu ceaiul verde scade riscul aparitiei cancerului mamar cu 90%

Acelasi studiu a scos la iveala beneficiile asocierii ceaiului verde cu consumul zilnic de ciuperci crude. Astfel, consumate in dieta zilnica ( o cana de ceai si cateva ciuperci), ceaiul verde si ciupercile scad riscul de aparitie a cancerului mamar cu aproape 90%.

Ceaiul verde

Ceaiul verde lupta impotriva cancerului atat prin polifenolii pe care ii contine cat si prin EGCG (puternicul antioxidant epigalocatechin galat), stabilizand si mentinand structura normala a celulei, a ADN-ului si inhiband activarea oncogenelor. In 1994 Jurnalul Institutului National de Cercetari privind Cancerul a publicat rezultatele unui studiu epidemiologic ce privea efectele ceaiului verde asupra bolnavilor de cancer sau cu risc de a dezvolta boala. Rezultatele au fost uimitoare: ceaiul verde reduce riscul aparitiei cancerului esofagian cu pana la 60%. De asemenea ceaiul verde incetineste inmultirea celulelor cancerigene.

Citește și:

Ciupercile

Ciupercile reprezinta o veritabila sursa de proteine, fibre, vitamine si minerale. Proteinele ajuta la refacerea majoritatii structurilor celulare, iar vitaminele si mineralele intervin in reglarea metabolismului celular. In esenta, creste integritatea fiecarei celule, aceasta devenind mult mai putin sensibila diverselor atacuri exterioare care i-ar putea degrada structura si ar putea induce modificari la nivelul materialului nuclear, declansand activarea oncogenelor. De asemenea ciupercile Maitake sunt o sursa bogata de beta-glucan, o substanta care are importante efecte anti-tumorale.

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca unele ciuperci contin de 12 mai multe L-Ergothioneine decat germenii de grau, sunbstante puternic antioxidante. Aceasta substanta prodejeaza celulele de atacul radicalilor liberi care ar putea afecta si materialul genetic celular (a cariu integritate este perturbata in cazul cancerului).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.