Setari Cookie-uri

Donarea de organe dupa moarte

Senatul a adoptat tacit, luni, o initiativa legislativa potrivit careia in cardul national de asigurat se va include optiunea donarii, dupa moarte, de tesuturi si organe.

Senatul a adoptat tacit, luni, o initiativa legislativa potrivit careia in cardul national de asigurat se va include optiunea donarii, dupa moarte, de tesuturi si organe.

Persoanele interesate ar putea sa isi exprime optiunea, aceasta urmand sa fie inscrisa in cardul national de asigurat. p[otrivit MEDIAFAX.

Initiativa adoptata tacit de Senat



Prevederea apartine unei initiative legislative pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Initiativa apartine deputatului Tudor Ciuhodaru si a fost adoptata tacit de Senat.

Astfel, printre informatiile minime ce vor putea fi accesate de pe cardul national de asigurat, s-ar putea numara si cea referitoare la optiunea individuala pentru donarea de tesuturi si organe in vederea transplantului, in urma consimtamantului informat al persoanei cu capacitate de decizie.

Potrivit lui Ciuhodaru, cresterea numarului de organe si tesuturi pentru transplant ar putea fi realizata prin introducerea acestei optiuni pe cardul national de asigurat.

Numarul donatorilor, in scadere



Tudor Ciuhodaru mai mentioneaza, citand oficiali ai Agentiei Nationale de Transplant, ca numarul donatorilor a scazut in ultimul timp la toate categoriile de transplant, in timp ce opinia publica din Romania prezinta o rata de refuz a donarii de organe variind intre 20 si 60 la suta.

Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.