Setari Cookie-uri

Durerea de spate: scapa de ea prin... CALDURA!

Te supara durerea de spate? Iti doresti sa faci miscare, dar ai spatele intepenit? Aplicarea locala a caldurii reprezinta o metoda sigura si eficienta pentru reducerea durerii de spate si redobandirea mobilitatii.

Comunicat de presa

Pentru a profita de efectele binefacatoare ale caldurii, nu mai suntem nevoiti sa apelam la buiote, cataplasme sau alte leacuri de pe vremea bunicii. Acum avem la dispozitie metode moderne de termoterapie, cum sunt cremele incalzitoare.

Durerea de spate, semnal de alarma

coloana vertebrala, dureri de spate

Foto: Durere de spate, coloana vertebrala @Shutterstock

Durerea de spate afecteaza milioane de persoane in intreaga lume. Pana la 80% din populatie ajunge sa sufere din cauza durerii de spate de-a lungul vietii. Actualmente, 1 persoana din 5 suporta durerea de spate de cel putin 3 luni, potrivit ghidurilor europene privind managementul durerii cronice de spate. Cu toate acestea, durerea de spate este adesea ignorata si netratata corespunzator.

Pentru multi dintre pacienti pot trece chiar si 10 ani sau mai mult pana la stabilirea cauzei durerii de spate. Or, diagnosticul precoce si tratamentul adecvat sunt esentiale pentru reducerea durerii si limitarea consecintelor pe termen lung: scaderea calitatii vietii, deficit locomotor, incapacitate de munca. Pentru a nu ajunge aici, medicii va recomanda prezentarea la un consult de specialitate de la primele semne ale durerii de spate.

Citește și:

Cum actioneaza caldura?

In majoritatea cazurilor, durerea de spate este de origine mecanica, adica se asociaza cu efort fizic excesiv, traumatisme, posturi vicioase, sedentarism. In aceste cazuri, aplicarea locala a termoterapiei este o solutie eficienta pentru calmarea durerii. Caldura actioneaza benefic asupra tesuturilor moi: muschi, tendoane, ligamente.

Cum in majoritatea cazurilor durerea acuta de spate este provocata de o contractura puternica a musculaturii paravertebrale, caldura este indicata cu predilectie in astfel de situatii pentru calmarea durerii si combaterea rigiditatii. Cand caldura este aplicata la locul durerii, semnalele dureroase care sunt transmise catre creier vor fi inlocuite cu semnale de cald. In plus, aplicata la nivel local, caldura determina vasodilatatie, proces care asupra unei zone dureroase sau afectate de rigiditate are urmatoarele efecte pozitive:

Citește și:

• imbunatateste circulatia sangvina,

• asigura transportul oxigenului si nutrientilor catre zona vatamata, grabind vindecarea,

• favorizeaza starea de bine si relaxarea musculaturii.

Caldura ajuta de asemenea la cresterea elasticitatii tesuturilor, ceea ce are ca rezultat imbunatatirea mobilitatii.

Cand este indicata caldura?

Terapia prin caldura permite calmarea durerilor cronice de spate sau a durerilor musculare provocate de efort fizic intens ori de mentinerea unei posturi vicioase. Termoterapia este de asemenea utilizata cu succes in caz de: rigiditate musculara, contuzii, durere post-luxatie, fibromiozita, lombosciatica, dureri reumatice.

Termoterapia este foarte utila sportivilor. Aplicarea unei creme incalzitoare este indicata inaintea exercitiilor fizice – pentru relaxarea musculaturii ce urmeaza a fi solicitate si prevenirea accidentarii. Prin incalzire, musculatura este pregatita pentru miscare, creste metabolismul celular, ceea ce ajuta muschii sa functioneze mai bine. Crema incalzitoare poate fi aplicata si dupa eforturi fizice sustinute – pentru reducerea durerii si regenerarea tesuturilor.

Citește și:

Crema incalzitoare cu tripla actiune este indicata in caz de: lombosciatica, durere si rigiditate musculara, fibromiozita, contuzii, durere post-luxatie, dureri reumatice. Crema incalzitoare contine 4 substante active (salicilat de metil, ulei de eucalipt, ulei de terebentina, mentol), care impreuna au 3 actiuni:

• analgezic
• revulsiv
• anestezic

Foto homepage: durere de spate, durere umeri @ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.