Setari Cookie-uri

Toxina botulinica, solutia pentru axile uscate intreaga vara

Odata cu sosirea verii, incepe si agravarea problemelor legate de transpiratia excesiva. In cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comert nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpiratia si, odata cu aceasta, mirosul neplacut. Problema devine atat de stanjenitoare incat persoanele respective evita sa iasa din casa si intreaga lor activitate zilnica are de suferit, orice haina fiind patata imediat la axila.

Comunicat de presa

Transpiratia sau secretia sudorala este un proces natural si vital ce mentine temperatura normala a organismului, dar contribuie si la hidratarea pielii. Secretia este controlata de sistemul nervos, asadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpiratia excesiva, ci si emotiile, starile de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroza sunt in primul rand axilele, palmele, talpile, dar si fata.

Cum sa mentii axilele uscate intreaga vara

Una din cele mai eficiente metode de a tine sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinica este o proteina naturala, purificata, care blocheaza pentru un anumit timp secretia glandelor sudoripare din zona unde este injectata.

Substanta este aprobata pentru a controla transpiratia excesiva la nivelul axilei si al palmelor. Injectarea se face in cabinet, dureaza aproximativ 10 minute si nu exista nicio restrictie in activitatea de dupa interventie. Procedura presupune injectarea unor cantitati mici de toxina botulinica in piele, la nivelul glandelor sudoripare care determina transpiratia. Numarul de injectari depinde de zona care se doreste tratata”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Citește și:

Injectarea in palme sau in picioare poate fi in unele cazuri mai dureroasa, iar atunci se poate folosi anestezia locala. Efectul injectarilor se observa in doua pana la 14 zile, iar rezultatul dureaza sase-opt luni. Asadar, injectarile cu toxina botulinica nu trateaza definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor aparea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficienta terapie nechirurgicala in formele localizate de hiperhidroza.

Tratamentul cu toxina botulinica nu este indicat persoanelor care sufera de afectiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza. Interventia nu este daunatoare pentru organism fiindca are efect pe zone restranse, limitate si nu conduce la acumularea de toxine in organism. Pretul injectarilor cu toxina botulinica pentru axile sau palme este de 500 de euro. Mai multe informatii despre interventiile estetice aflati pe www.drdoboscalin.ro.

Citește și:

***

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 15 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.

Foto: transpiratie - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.