Setari Cookie-uri

5 motive pentru a nu sta picior peste picior

Stii ce au in comun fumatul si statul picior peste picior? Ambele pot fi incredibil de sexy dar, in acelasi timp, daunatoare.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: bikeriderlondon / Shutterstock

Desi statul picior peste picior este asociat in special cu stilul si cultura feminina, postura este comuna tuturor oamenilor. Desi adauga un plus de stil si eleganta imaginii de ansamblu, efectele secundare nu sunt deloc de neglijat.

1. Senzatia de amorteala a muschilor

Atunci cand stai picior peste picior mai mult timp, muschii pot amorti. Aceasta iti va da senzatia de "ace". Rezolvarea este un masaj care sa puna in miscare circulatia sangelui in vene.

2. Paralizia nervului

Cand stai picior peste picior o perioada de timp mai lunga, poate aparea o afectiune, cunoscuta sub numele de paralizia nervului peronier. Aceasta poate duce la imposibilitatea de a-ti folosi degetele de la picioare in mod corespunzator.

Citește și:

3. Cresterea tensiunii arteriale

Este posibil sa fi observat ca atunci cand un medic iti verifica tensiunea arteriala, iti cere sa stai cu picioarele si bratele paralele. O postura confortabila readuce tensiunea arteriala la cote normale. Pe de alta parte, statul picior peste picior timp indelungat poate genera cresterea tensiunii arteriale. Aceasta se datoreaza faptului ca postura trimite sangele de la picioare la piept, obligand inima sa pompeze o cantitate mai mare de sange.

4. Aparitia varicelor

Care este legatura dintre statul picior peste picior si varice? Motivele aparitiei varicelor nu sunt clar inca. Exista valve mici in vasele de sange care impiedica sangele sa curga in directia gresita. Atunci cand acestea devin intinse si slabe pot crea vene marite cunoscute sub numele de varice. Statul picior peste picior nu este insa principala cauza pentru aparitia varicelor. Mostenirea genetica poarta o mare parte din responsabilitate iar vremea recea le agraveaza.

Citește și:

5. O postura coporala defectuoasa

Oamenii care stau picior peste picior timp indelungat dezvolta o postura coporala defectuoasa. Isi rotunjesc spinarea si se apleaca in fata. Pot aparea ulterior dureri de spate si de gat iar musculatura se intinde. Disconfortul in zona soldurilor este un alt efect des intalnit.

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.