Setari Cookie-uri

Pilula de a doua zi: 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Contraceptia de urgenta a avut mult succes inca de la descoperirea pilulelor de a doua zi, astfel ca multe sarcini nedorite nu s-au produs.

Totodata in jurul contraceptiei de rugenta s-au creat multe nelamuriri, de aceea va vom prezenta in articolul curent ce este cel mai important sa stiti despre contraceptia de urgenta.

pilula de a doua zi sau contraceptia de urgenta

Pilula de a doua zi... este de fapt pilula la cateva ore

Termenul de “pilula de a doua zi” este deja depasit, se accepta insa ideea de contraceptie de urgenta care, asa cum ii spune si numele, este urgenta si “nu asteapta pana a doua zi”.

Mai exact trebuie sa stiti ca “pilula de a doua zi” consta de fapt in doua pilule.

Pentru o eficacitate destul de sigura, ar trebui ca prima pilula sa o luati cat mai repede dupa contactul sexual neprotejat, ideal in primele ore. Insa odata cu trecerea orelor protectia pilulei impotriva sarcinii scade dramatic.

Asadar prima pilula luata la 70 de ore de exemplu s-ar putea sa nu mai aiba deloc efectul de prevenire a sarcinii.

Citește și:

pilula de a doua zi sau contraceptia de urgenta

Conform unor prospecte, este posibil sa sugereze ca prima pastina (unele sunt unice) se ia pana in 72 de ore, insa cu cat este luata mai tarziu, cu atat scade protectia antisarcina.

Corect ar fi ca aceste prospecte sa contina un tabel statistic care sa masoare eficienta contraceptiva pe ore (cat este daca pastila e luata la o ora, la 2, la 5, la 12...). Astfel femeia - consumatorul – ar avea o ideea mai aproape de realitate privind efectul contraceptiei de urgenta.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.