Setari Cookie-uri

11 semne premonitorii ale CANCERULUI DE COL si investigatiile care salveaza vieti

Despre cancerul de col uterin se tot vorbeste in lume, cu atat mai mult cu cat aceasta patologie poate fi evitata foarte usor prin efectuarea unui test atat de simplu: Babes-Papanicolau.

*Informatiile din acest articol sunt orientative si nu pot inlocui consultatia medicala.

In tara noastra, cancerul de col uterin curma multe vieti. Mai mult decat atat, Romania ocupa loc fruntas printre tarile europene privind mortalitatea prin cancer de col uterin.

Este uimitor cum tocmai intr-o tara in care acest test a fost conceput, incidenta acestei boli este atat de mare.

cancer de col

Celebrul frotiu cervical a fost conceput de medicul roman Aurel Babes si nepotul sau Victor Babes in anul 1927, dupa care a fost imbunatatit de catre medicul de origine greaca Georgios Papanikolaou si introdus in medicina in anul 1943. Dupa 70 de ani inca relatam o incidenta crescuta a cancerului de col uterin care poate fi prevenit atat de usor.

11 semne premonitorii ale cancerului de col uterin

Din pacate simptomele initiale ale cancerului de col sunt discrete si se pot confunda usor cu cele ale altor patologii, ori chiar se pot ignora. Tocmai pentru ca aceste simtpome sunt silentioase si usor de ignorat sunt femei care se prezinta la medic atunci cand au mai ramas prea putine sanse de vindecare.

Citește și:

Simptome cancer de col uterin: Anemia

Anemia poate fi carentiala, atunci cand dieta persoanei in cauza nu este armonizata stilului de viata si necesitatilor zilnice.

Tot anemia poate fi urmare a unei infectii cronice sau a unor sangerari acute sau cronice, oculte. Anemia mai apare si in majoritatea cancerelor, fiind o anemia marcata care nu raspunde la metodele de tratament.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.