Setari Cookie-uri

Cum impiedici aparitia candidozei vaginale?

Feminitatea este un dar innascut pe care orice femeie trebuie sa-l cultive si sa-l dezvolte prin atentia si timpul acordate ingrijirii corporale. Si, desigur ca nu putem vorbi despre ingrijire fara sa includem o etapa importanta a acesteia: igiena intima.

Comunicat de presa

Nu doar ca asigura confort fizic si mental pe toata durata zilei, dar o toaleta adecvata poate impiedica aparitia sau recidiva candidozei vaginale, cea mai frecventa afectiune cu care orice femeie se confrunta la un moment dat si care netratata poate sa aiba repercusiuni asupra vietii de cuplu si a vietii reproductive a femeii.

Astfel, exista o serie de aspecte de care trebuie sa tineti seama astfel incat sa aveti siguranta unei sanatati intime asa cum va doriti:

Frecventa dusurilor

Dusurile sunt foarte importante in mentinerea igienei si senzatiei de prospetime, insa intr-o anumita masura.

In acest sens, medicii ginecologi recomanda 1-2 dusuri pe zi, cu apa si sapun, iar pentru zona intima cu produse special dedicate.

Baile lungi in apa calda, dusurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv, indeparteaza stratul protector format in mod natural de flora vaginala pentru combaterea infectiilor.

Citește și:

Produsele potrivite

Exista anumite standarde pe care produsele create special pentru ingrijirea zonei intime, trebuie sa le indeplineasca.

Acestea nu trebuie sa contina substante agresive si trebuie sa aiba un pH neutru.

Zona genitala este foarte delicata, de aceea produsele care contin parfum sau au proprietati antibacteriene pot dezechilibra mediul usor acid al vaginului si provoca iritatii sau chiar infectii.

Foto: femeie in bikini - shutterstock.com

***

“Gama Lady Health de la Ropharma vine in apararea sanatatii feminine cu ajutorul probioticelor, reducand cu delicatete mirosul neplacut si protejand zona intima prin utilizarea iaurtului filtrat, fara sapun, ce echilibreaza pH-ul florei vaginale.

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.