Setari Cookie-uri

5 Greseli de zi cu zi care conduc la CANDIDOZA

Candidoza reprezinta cea mai frecventa afectiune a femeii, considerandu-se ca toate femeile cu varsta de peste 30 de ani au avut cel putin o data un episod de candidoza, indiferent daca a vizitat sau nu medicul.

Cum apare candidoza?

Candidoza apare de cele mai multe ori prin modificarea echilibrului vaginal. Vaginul este un organ cu proprietati de autocuratare, astfel incat secretiile intime au pH acid si prin secretia lor sunt antrenate bacteriile nocive catre exteriorul organismului.

La nivelul vaginului exista o flora microbiana specifica, cu rol in mentinerea sanatatii intime. Practc acesti microbi sunt buni, intervin in sustinerea sanatatii. Printre ei se gaseste si Candida albicans, o ciuperca ce poate determina candidoza atunci cand se inmulteste excesiv (situatii de stres, alimentatie inadecvata etc.).

5 Greseli de zi cu zi care conduc la CANDIDOZA

Iei antibiotice “dupa ureche”

Antibioticele scad imunitatea generala a organismului si mai ales distrug microorganismele “bune”, printre care se numara si cele de la nivel vaginal. Este recomandat sa luati antibiotice numai la indicatiile medicului si cat mai rar cu putinta, atibioterapia reprezentand un tratament rezervat, indicat doar cand situatia este grava sau alte terapii nu si-au demonstrat eficacitatea.

Citește și:

Mananci prea multe alimente bogate in zahar

Fie ca folosesti zaharul pentru fiecare cafea pe care o bei, te delectezi cu un suc sau consumi biscuiti, covrigi, chiar si paine... ei bine trebuie sa stii ca de fapt consumi mult zahar, pentru ca foarte multe produse alimentare contin indulcitori sau zahar. Ar trebui sa citesti eticheta produselor alimentare pe care le cumperi, chiar si unele sortimente de iaurt contin zahar sau indulcitori.

Atunci cand dieta este bogata in “dulce”, echilibrul hormonal poate fi afectat, la fel si imunitatea. De aceea femeilor cu candidoza recurenta le este recomandata o dieta sanatoasa, bogata in fibre, legume si fructe si cat mai saraca in alimente procesate.

Sa vorbim si despre... spalaturile vaginale

Vaginul este un organ ce prezinta capacitatea de autocuratare, asadar spalaturile intravaginale se vor face rar, la nevoie sau la indicatia medicului. Orice dus intravaginal, chiar cu geluri sau pastile dedicate igienei intime, va perturba echilibrul florei locale, ceea ce va favoriza aparitia candidozei.

Citește și:

Dusul dupa actul sexual

Dupa intretinerea contactelor sexuale fiecare femeie ar trebui sa faca dus si... sa urineze. Actul mictiunii ajuta la “spalarea” uretrei prin jetul urinar, oferind femeii protectie impotriva infectiilor urinare joase (dintre care cea mai frecventa este cistita).

Si pentru ca tot vorbim despre contactele sexuale, folosirea prezervativului, dar si a lubrefiantului poate conduce la aparitia candidozei. Cu atat mai mult in aceste situatii alimentatia si igiena corect efectuata devin deosebit de importante in prevenirea candidozei vaginale.

Deodorantele si produsele de igiena care contin parfum

Astazi este deja o certitudine ca parfumurile sunt iritante pentru piele, mai ales pentru zonele sensibile ca cea intima. Daca folositi deodorante sau geluri, sapunuri ce contin parfum, ar trebui sa nu le mai folositi, caci acestea usuca mucoasa intima si predispun la aparitia infectiilor vaginale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.