Setari Cookie-uri

Pilulele anticonceptionale si starea ta de spirit

Daca te-ai intrebat vreodata cum influneteaza pilulele anticonceptionale starea ta de spirit, raspunsul vine de la un nou studiu in domeniu.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Image Point Fr / Shutterstock

Ce se intimpla daca incetezi sa mai iei pastile? Multe femei se tem de asta si de aceea continua sa le ia. Ce se intampla insa cu corpul si, mai ales cu mintea ta, atunci cand le iei?

Iti suna cunoscut? Iei pilula si lucrurile sunt perfecte pentru o perioada scurta de timp. Apoi reapare haosul. Gandurile tale sunt cand triste cand vesele, cine sa mai inteleaga? Sau sa te inteleaga? Simti confuzie si frustrare, griji si nefericire, dar nu stii de ce. Te gandesti ca este, poate, de la pastile. La urma urmei, trebuie sa existe o cauza pentru trecerile bruste de la o stare la alta sau pentru incapacitatea de a te bucura de viata, in conditiile in care totul merge ca pe roate. Un nou studiu avand ca subiect contraceptivele pe baza de hormoni realizat in Danemarca vine nou cu un raspuns pentru noi toate si, din pacate, iti da dreptate. Intuitia ta a functionat cum nu se poate mai corect.

Citește și:

Universitatea din Copenhaga a monitorizat peste un milion de femei daneze timp de 13 ani. Ei au descoperit ca exista un risc de depresie de 40% la femeile care au folosit pilule anticonceptionale hormonale chiar si dupa numai 6 luni.

Studiul a inceput in 2000 si s-a derulat pe femei cu varste intre 15 si 34. S-a constatat ca anumite tipuri de pilule contraceptive au un risc mai mare de producere a depresiei decat altele. Spre exemplu, se spune, riscul de depresie a fost de doua ori mai mare pentru femei, pe metode numai cu progestativ (injectie si "mini-pilula). Este important de mentionat ca rezultatele variaza in functie de varsta femeilor insa riscul de depresie a fost in general mai mare in randul aadolescentelor.

"Este important sa le spunem femeilor ca exista aceasta posibilitate. Si ca exista metode non-hormonale eficiente de control al nasterii", a declarat pentru The New York Times Dr. Oejvind Lidegaard, autorul principal al studiului.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    13 Octombrie 2016
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.