Ministerul Sanatatii: Reguli de prevenire a conjunctivitei

Ministerul Sanatatii: Reguli de prevenire a conjunctivitei
Kudika
9 Iulie 2013

Avand in vedere inmultirea cazurilor de conjunctivita din ultima perioada, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa respecte sfatul medicilor oftalmologi si regulile de prevenire a acestor afectiuni.

Comunicat de presa

Astfel, pentru prevenirea conjunctivitei, este bine:

- sa se respecte cu strictete regulile de igiena: spalatul cat mai des pe maini cu sapun, pentru a preveni potentiale infectii la nivelul ochilor cu bacterii si virusuri;
- sa se evite folosirea produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase;

- sa existe atentie sporita la contactul cu apa din piscina, stranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci. Patrunzand in organism, acestea pot provoca o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii anumitor infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante puse in apa

- sa fie curatate cu atentie lentilele de contact inainte si dupa folosire pentru a nu ramane bacterii atasate de ele;

- sa se evite frecatul la ochi in caz de mancarime, durere sau senzatia unui corp strain, pentru a nu se infecta si mai rau zona.

In momentul in care infectia deja a aparut, este indicat a se evita automedicatia si a se adresa imediat unui cabinet medical.

De asemenea, daca cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleasi asternuturi si prosoape cu persoana respectiva.

www.ms.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri