Ministerul Sanatatii: Cum ne ferim de CONJUNTIVITA

Ministerul Sanatatii: Cum ne ferim de CONJUNTIVITA

Avand in vedere inmultirea cazurilor de conjunctivita din ultima perioada, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa respecte sfatul medicilor oftalmologi si regulile de prevenire a acestor afectiuni.

Cmunicat de presa Ministerul Sanatatii

Astfel, pentru prevenirea conjunctivitei, este bine:

conjunctivita preventie- sa se respecte cu strictete regulile de igiena: spalatul cat mai des pe maini cu sapun, pentru a preveni potentiale infectii la nivelul ochilor cu bacterii si virusuri;
- sa se evite folosirea produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase;
- sa existe atentie sporita la contactul cu apa din piscina, stranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci. Patrunzand in organism, acestea pot provoca o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii anumitor infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante puse in apa

- sa fie curatate cu atentie lentilele de contact inainte si dupa folosire pentru a nu ramane bacterii atasate de ele;
- sa se evite frecatul la ochi in caz de mancarime, durere sau senzatia unui corp strain, pentru a nu se infecta si mai rau zona.
In momentul in care infectia deja a aparut, este indicat a se evita automedicatia si a se adresa imediat unui cabinet medical.

De asemenea, daca cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleasi asternuturi si prosoape cu persoana respectiva.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri