Primii ochelari electronici pentru tratamentul ambliopiei

Primii ochelari electronici pentru tratamentul ambliopiei

Ambliopia sau „ochiul lenes” se manifesta prin vedere buna la un ochi si vedere mai slaba la celalalt. Pe masura ce trece timpul, creierul se obisnuieste sa primeasca informatii numai de la ochiul puternic si il exclude pe cel slab, intr-o masura foarte mare sau definitiv.

Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fara un tratament corespunzator, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodata. In toate metodele de tratament, se acopera ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode si copilul este fortat, pentru anumite perioade de timp in fiecare zi, sa isi foloseasca ochiul slab”, explica dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferita pentru tratamentul ambliopiei. Acestia au un sistem electronic integrat care obtureaza automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, fortand copilul sa vada cu celalalt ochi, mai slab. Sunt usor de folosit, confortabili si estetici, iar copilul ii poarta ca pe oricare alta pereche de ochelari, fara sa ii influenteze activitatile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

Obturarea periodica a ochiului, la intervale regulate, aduce cateva beneficii importante pentru copil: nu necesita un program strict pentru administrarea tratamentului, este o forma de tratament mai comoda care faciliteaza vederea binoculara, creierul se obisnuieste astfel sa primeasca informatii de la ambii ochi. Copii sunt mult mai deschisi la aceasta forma de tratament, ceea ce duce la rezultate mult mai bune.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produsi de catre firma Xpand si au fost dezvoltati in colaborare cu medici oftalmologi si opticieni, in urma unor studii si cercetari indelungate. In cazul in care este nevoie, se pot atasa lentile cu dioptriile potrivite. Ei sunt recomandati de catre medicul oftalmolog, iar programarea electronica se face la inceput, de catre optician. Ulterior, parintii trebuie sa aiba grija sa ii incarce noaptea si sa se asigure ca sunt purtati de catre copil in timpul zilei. Tratamentrul ambliopiei este recomandat sa fie efectuat pana la varsta de 6-7 ani, insa cu ochelarii Amblzy pot fi obtinute rezultate si pana la varsta de 10 ani. Periodic, trebuie efectuate vizite la oftalmolog pentru monitorizarea rezultatelor.

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri