Setari Cookie-uri

Deodorantul produce cancer de san?

Cu siguranta ca ati auzit nenumarate zvonuri legate de faptul ca folosirea zilnica a deodorantului este un factor major de declansare a cancerului la san. Sa fie oare deodorantul un motiv de ingrijorare pentru femei?

Cu siguranta ca ati auzit nenumarate zvonuri legate de faptul ca folosirea zilnica a deodorantului este un factor major de declansare a cancerului la san. Sa fie oare deodorantul un motiv de ingrijorare pentru femei?

Cu siguranta ca ati auzit nenumarate zvonuri legate de faptul ca folosirea zilnica a deodorantului este un factor major de declansare a cancerului la san. Sa fie oare deodorantul un motiv de ingrijorare pentru femei? De fapt, suspiciunile au aparut in urma unor emailuri care au circulat in toate colturile lumii, raspandind aceasta veste tulburatoare si dupa spusele cercetatorilor, falsa.

Teoria care inca mai circula pe internet se baza pe faptul ca deodorantul, prin efectul sau antiperspirant, impiedica eliminarea toxinelor si a substantelor nocive prin intermediul transpiratiei. Astfel, toxinele s-ar acumula in glandele limfatice de la axila, rezultand in cancer la san. Substantele toxice despre care se crede ca ar fi raspunzatoare se numesc parabeni si constituie unul dintre ingredientele deodorantului. deodorant

Citește și:

Intr-adevar, in multe dintre tumorile canceroase ale femeilor diagnosticate cu cancer la san au fost gasite urme de parabeni, insa medicii sustin ca nu poate fi vorba despre paraben ca factor declansator al cancerului.

Conform acestora, parabenii sunt asemanatori estrogenului. In comparatie cu estrogenul, parabenii sunt mult mai slabi si orice actiune ar putea declansa acestia, cu siguranta ar fi combatuta de estrogen sau de alte substante chimice existente in corp.

Aluminiul, un ingredient toxic

Un alt ingredient al deodorantelor pus sub semnul intrebarii este aluminiul.

Este adevarat ca multe clinici de oncologie interzic femeilor uzul deodorantului si a altor substante care contin saruri de aluminiu, insa nu din pricina vreunui pericol, ci pur si simplu pentru ca acestea obtureaza vizibilitatea ecografiei si poate duce la rezultate gresite. Astfel, medicii asigura ca a stabili o legatura intre uzul deodorantului si cancer este o exagerare mult prea mare.

Citește și:

    sursa: www.informatiicancer.ro

    Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


    Vizionare placuta


    Kudika
    23 Ianuarie 2012
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.