Setari Cookie-uri

Organizatia Mondiala a Sanatatii: 78.760 cazuri de cancer in Romania

Un studiu al Agentiei Internationale pentru Cercetarea Cancerului al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania s-au inregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer in 2012. Aceasta statistica a clasat Romania pe locul al zecelea in randul tarilor europene, in ceea ce priveste bolnavii de cancer.

Comunicat de presa

MediHelp International, furnizor de asigurari private de sanatate cu acoperire inetrnationala a analizat aceste rezultate luand in considerare si deficientele sistemului public de sanatate din Romania.

Datele furnizate de programul de cercetari EUCAN pe site-ul dedicat, dovedesc faptul ca au existat 78.760 de noi cazuri de romani care sufera de diferite tipuri de cancer, marcand o crestere fata de anul 2011, cand s-au inregistrat 51.450 de noi cazuri. Cele mai des intalnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plamani si colon. Potrivit cifrelor furnizate de EUCAN in anul 2012, 35,611 femei si 43,149 barbati din Romania sufera de cancer .

statistici cancer

In ultima saptamana am avut numeroase discutii legate de fondurile insuficiente ale spitalelor de stat, criza personalului medical, coruptia si abuzul din sistem. Insa poate cel mai dureros aspect este cel legat de criza citostaticelor si lipsa medicamentelor vitale necesare tratarii pacientilor de cancer. In aceste conditii, bolnavii nu au alta varianta decat sa se trateze in strainatate si sa plateasca sume substantiale pentru ingrijire specializata. O alternativa pentru romani este o asigurare privata de sanatate care acopera toate cheltuielile necesare pentru tratamentul in cele mai bune spitale din lume”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International, distribuitor regional de asigurari private de sanatate.

Citește și:

Un plan de asigurare privata de sanatate le poate oferi romanilor acces la sevicii medicale internationale si acoperirea cheltuielilor pentru cele mai importante proceduri in cadrul celor mai bune spitale din Europa si din lume.

Dezvoltarea programului EUCAN a fost realizata de catre Canceropole Lyon, Auvergne, Rhone-Alpes (CLARA), autoritatile locale ale departamentului din Rhone si zona Lyon, Comisia Europeana (DG Sanco si DG Research) si Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului. Scopul EUCAN este sa faca cunoscute informatiile specifice diferitelor tari cu privire la problemele legate de cancer, cu ajutorul datelor adunate din inregistrarile despre cancer existente si din informatiile obtinute din cadrul bazei de date OMS privind mortalitatea.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.