SOCANT: Medicii 'omoara' CANCERUL cu o banala RACEALA

SOCANT: Medicii 'omoara' CANCERUL cu o banala RACEALA

O descoperire uluitoare in lumea medicala aduce terapia secolului pentru cancerele de sange.

Povestea adevarata incepe cu un copil de numai 4 ani diagnosticat cu leucemie, o forma destul de agresiva si rezistenta la tratament. Desi ani la rand medicii au incercat sa stopeze cancerul, luptand cu cele mai moderne terapii, aplicand orice forma de tratament cunoscuta, ca radioterapie, chimioterapie, chiar si transplant de maduva, totusi boala nu a dat inapoi – relateaza CNN.

leucemie vindecata tratament cancer 1

Copilul a reusit sa reziste, trecand prin chinuri de neimaginat, pana la varsta de 14 ani, cand tot ce se putea face a fost facut. Parintii erau disperati, cand medicii le-au spus acestora ca mai exista o varianta, dar ca este vorba despre un experiment asupra caruia nu au control, o terapie fara precedent de stimulare a propriului sistem imunitar, insa aceasta metoda de tratament prezinta si riscul decesului.

Cu greu, parintii au hotarat sa discute cu copilul lor despre acest procedeu periculos, asigurandu-se ca va intelege urmarile.

Tratamentul cancerului: Terapia celulara personalizata

In final parintii au acceptat sa incerce si aceasta ultima metoda de tratament, ca ultima speranta pentru viata copilului lor.

Terapia propusa de specialistii de la Universitatea din Pennsylvania aduce o noua abordare in medicina: stimularea propriilor celule T ale organismului - celule ale sistemului imunitar - pentru a lupta impotriva propriului cancer.

Aceasta terapie celulara personalizata seamana cu o banala raceala, pacientul avand aceeasi simptomatologie ca atunci cand este racit.

Medicii s-au asigurat ca au redus la minim efectele terapiei imunosupresoare, astfel incat paientul sa supravietuiasca terapiei celulare individualizate.

Foto: tratamentul care vindeca leucemia @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri