Setari Cookie-uri

5 Pacienti diagnosticati cu cancer vor beneficia gratuit de tratament

Campania sociala "Invinge cancerul! Luptam impreuna!", derulata in perioada 28 iunie - 14 iulie, de catre Amethyst- Radiotherapy - cea mai mare retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie in parteneriat cu FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania) a ajuns la final.

Comunicat de presa

cancer Cei cinci pacienti care vor beneficia gratuit de planuri complete de tratament al cancerului prin radioterapie de ultima generatie sunt patru femei si un barbat:

  • Iuliana Mihailescu - 46 ani, cancer pelvian;
  • Paraschiva Baltag - 74 ani, cancer la san;
  • Valentina Guguianu - 56 ani, cancer la san;
  • Luminita Argentina Stancu - 35 ani, cancer pelvian;
  • Ioan Miftode - 65 ani, cancer de prostate.

Cei cinci pacienti au fost selectati de catre o comisie din care au facut parte Prof. Dr. Christian Chiricuta, Director Medical Amethyst – Radiotherapy si Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Pacientilor de Cancer. Varsta medie a aplicantilor in cadrul programului “Invinge cancerul! Luptam impreuna” este de 57 ani. Afectiunile canceroase au fost la nivelul sanului in procent de 33,3%, la nivelul prostatei – 18.5%, in zona pelviana – 14.8%, la nivel ORL – 11%, leucemie (cancerul sangelui) in procent de 7,4%. Restul procentajului de aproximativ 15% a fost constituit din pacienti suferind de cancer gastric, pulmonar si rectal.

Citește și:

In Romania, doar un sfert dintre persoanele diagnosticate cu cancer au acces la tratament prin radioterapie de inalta performanta care le-ar putea salva vietile. Prin aceasta campanie precum si prin intreaga activitate a clinicilor noastre oferim bolnavilor de cancer din intreaga tara oportunitatea de a beneficia atat de tehnologie medicala de varf, cat si de o echipa de medici cu o pregatire exceptionala, in cadrul celei mai mari retele specializate in tratarea cancerului din Europa. Tratamentele realizate in clinicile Amethyst Radiotherapy sunt recunoscute pentru conceptul medical modern si individualizat conform nevoilor medicale ale pacientilor si in acelasi timp accesibile unei game largi de pacienti.” a declarat Ema Diea, Chief Executive Officer Amethyst – Radiotherapy Romania.

Tratamentul prin radioterapie IMRT-VMAT realizat la Amethys – Radiotherapy include urmatoarele: consult medical initial, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament de catre comisia oncologica interdisciplinara , efectuarea CT-ului de planning, conturarea organelor la risc si a volumurilor tumorale, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, verificare imagistica a pozitionarii pacientului pentru iradiere, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii permanente, controale interapeutice saptamanale.

Citește și:

Tehnologia de ultima generatie IMRT – VMAT utilizata de Amethyst asigura unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile in lume. Aceasta metoda de iradiere externa se foloseste in majoritatea tumorilor canceroase si se diferentiaza de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicata a iradierii si prin reducerea substantiala a timpului de expunere.

Amethyst Radiotherapy face parte din cea mai mare retea de centre specializate in tratarea cancerului din Europa. A dezvoltat parteneriate cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO).

Impreuna cu acesti parteneri, Amethyst garanteaza pacientilor accesul la cele mai bune tehnologii si cunostinte in domeniul radioterapiei.

Citește și:

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.