Setari Cookie-uri

Medicul oncolog: Boala incepe la nivelul sufletului, apoi cuprinde mintea si, in final, se materializeaza in corpul fizic

De profesie medic oncolog in cadrul Centrului de Recuperare si Medicina Integrativa Global Wellness System, Alexandrina Cringeanu a ales o alta abordare de studiu si tratament pentru cauzele suferintei si durerii provocate de cancer. A descoperit astfel un nou drum in cariera ei despre care a vorbit intr-un interviu acordat in exclusivitate publicatiei "Focul vietii'.

Bolile cu care medicii intra zilnic in contact, ii fac pe acestia ori mai sensibili, ori imuni la suferinta. Cum a fost in cazul dumneavoastra?

Eu am devenit mai sensibila si de aceea mi-am intrerupt cariera de medic timp de 4 ani. In opinia mea, imun cu adevarat nu devine niciun medic, suntem oameni si toti oamenii au emotiile codificate in ADN. Fiecare ne cream o imagine, ceea ce este cu adevarat in interiorul nostru este putin vizibil din exterior.

alexandrin cringeanu medic oncolog

Cine si ce creaza haosul in noi, mai exact in sistemul format din minte, corp si suflet?

Boala este o lectie pentru cel care o primeste, mai usoara sau mai grea, depinde cat de mult s-a departat de ceea ce este bun pentru binele lui sau al ei. Sunt foarte multi factori fizici, chimici, biologici, mentali si spirituali care concura la aparitia starii de boala. Stilul de viata modern include pentru cei mai multi dintre oameni alimentatia de proasta calitate si contaminata cu de toate (conservanti, antibiotice, aditivi, coloranti, compusi modificati genetic), produse de igiena corporala si ingrijire personala pline de toxine, sedentarism, deconectarea de natura, stresul cotidian, agitatia permanenta, spiritul de competitie exagerat, lipsa scopurilor personale, a implinirilor, absenta bucuriei de a trai si de a vedea frumusetea vietii. Toate acestea determina disfunctionalitati in toate planurile fiintei noastre si, in timp, daca nu se adopta alte obiceiuri, apare boala in corpul fizic.

Citește și:

Cum se ajunge la echilibrarea sistemului mai sus mentionat si cat dureaza acest proces, cu aproximatie?

Starea de echilibru inseamna stare de bine, adica o minte pozitiva si relaxata, un corp plin de vitalitate si energie si un suflet plin de armonie si bucurie. Cum obtinem aceasta stare de bine? Prin schimbarea stilului de viata, pas cu pas, actionand la nivelul corpului (adoptarea unei alimentatii sanatoase, miscare, corectarea deficitelor deja existente), la nivelul mintii prin tehnici mentale de relaxare si reprogramare mentala pozitiva si la nivelul sufletului prin tehnici de eliberare a emotiilor negative, tehnici energetice si meditatie.

Ati facut trecerea de la medicina clasica la cea holistica. Ce anume v-a determinat sa alegeti aceasta ramura a medicinii?

Inca de la inceputul practicii mele ca medic oncolog in Institutul Oncologic Bucuresti, am vrut sa inteleg in profunzime aceasta boala numita cancer, de ce apare in viata oamenilor, de ce atata suferinta si durere. Am inceput sa studiez, sa ascult, sa cercetez, sa analizez fiecare pacient in parte. Am citit, am mers la cursuri si am aplicat. Astfel, am aflat ca suntem un sistem format din minte, corp si suflet. Boala este o dezordine aparuta in toate aceste trei componente, incepe la nivelul sufletului, apoi cuprinde mintea si, in final, se materializeaza in corpul fizic. Vindecarea completa se poate obtine doar folosind metode si tehnici combinate pentru corp, minte si suflet. Am decis sa adopt abordarea holistica in consultatiile mele pentru a ajuta cat mai multi oameni sa-si recapete sanatatea si sa traiasca in stare de bine. La inceputul acestui an, am cunoscut Centrul de Recuperare si Medicina Integrativa Global Welness System. Produsele naturale si tehnologiile revolutionare (Matrix Drops, Papimi, Imunotic) ce se afla exclusiv in portofoliul GWS, completeaza perfect cunostintele mele si am constituit astfel protocoale personalizate in functie de particularitatile fiecarui client in parte.

Citește și:

Cat de importanta este odihna in procesul de vindecare a bolii?

Somnul, in special somnul de calitate, este foarte important pentru organism deoarece in aceasta perioada apare starea de relaxare ce determina descarcarea in organism a unor substante ce intensifica mecanismele de autovindecare si de regenerare celulara.

Ce dieta -alimente- ne recomandati pentru a ne revigora organismul dupa sezonul rece si a scapa de astenie si starile de somnolenta? In aceasta perioada recomand o dieta de detoxifiere axata, in principal, pe alimente verzi (produse de sezon) in asociere cu diminuarea sau chiar eliminarea din alimentatie a produselor de origine animala. Consider ca nu este intamplator faptul ca este postul Pastelui si cu totii avem sansa sa facem o curatenie in toate planurile fiintei noastre (fizic, mental si emotional). In acelasi timp, astenia si somnolenta pot avea ca si cauza intoleranta, sensibilitatea sau alergiile la diverse alimente.

Citește și:

Practicati "metoda Silva". Cum actioneaza aceasta pentru imbunatatirea sanatatii?

Metoda Silva este o tehnica absolut minunata de reprogramare mentala si control al stresului. Stresul joaca un rol foarte important in aparitia bolilor si, in acelasi timp, in recuperarea sanatatii. Beneficiile practicarii acestei metode sunt: reducerea stresului, accelerarea capacitatii naturale a mintii si corpului de vindecare fizica si emotionala, gandire pozitiva si stare de bine. In fapt, metoda Silva ne invata sa ne folosim mintea in sensul cel mai benefic si sa obtinem tot ceea ce ne dorim, inclusiv o stare de sanatate optima.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.