Setari Cookie-uri

Vaccin contra cancerului pulmonar

Un pas important a fost facut in tratamentul cancerului pulmonar de catre cercetatorii cubanezi, care planuiesc lansarea internationala, intr-un termen scurt sau mediu, a unui vaccin care ar fi putea noua terapie standard pentru aceasta neoplazie.

Un pas important a fost facut in tratamentul cancerului pulmonar de catre cercetatorii cubanezi, care planuiesc lansarea internationala, intr-un termen scurt sau mediu, a unui vaccin care ar fi putea noua terapie standard pentru aceasta neoplazie.

Cancerul pulmonar, ce cauzeaza anual peste un milion de decese pe plan mondial, este in prezent tratat cu ajutorul chimioterapiei, insa fara prea mare succes.

Noul vaccinul, produs in colaborare intre doua laboratoare din Cuba, a fost aprobat pentru folosirea in spitalele din aceasta tara.

Testele clinice efectuate pe 400 de pacienti cu cancer pulmonar in stadiu avansat, au aratat ca vaccinul CimaVAX EGF nu are efecte adverse periculoase, imbunatateste sistemul imunitar, prelungeste viata pacientilor si le imbunatateste calitatea vietii.

Vaccinul a trecut pana acum sapte trialuri clinice efectuate in Cuba, Canada si Marea Britanie si in prezent este utilizat in altele trei, doua in Cuba si unul in Malaiezia.

Citește și:

Vaccinul are la baza o proteina numita factor de crestere epidermal (EGF), combinata cu o alta proteina care imbunatateste raspunsul imun al organismului impotriva EGF. Cand EGF se leaga de receptorul sau de pe membranele celulelor, aceasta declanseaza mecanismul de inmultire a celulelor, care este mult mai accentuata in cazul celulelor tumorale.

Dupa vaccinare, organismul produce anticorpi care recunosc si se leaga de EGF, impiedicand aceasta proteina sa se lege de receptorul ei si sa declanseze replicarea celulara. In consecinta, cresterea tumorii este incetinita la o rata care depinde de raspunsul individual al fiecarui pacient.
Testele au arata ca vaccinul CimaVAX EGF creste ratele de supravietuire in medie cu patru sau cinci luni si chiar mai mult la unii pacienti.

Spre deosebire de chimioterapie, tratamentul clasic pentru cancerul pulmonar, noul vaccin are putin efecte adverse pentru ca este produs dintr-o proteina care ataca doar celulele canceroase.

Citește și:

Este primul vaccin pentru cancerul pulmonar inregistrat si primul care va putea fi aprobat in toate tarile, desi mai sunt si alte vaccinuri aflate in teste.

In functie de politicile locale ale fiecarui stat, vaccinul va putea fi utilizat in urmatorii ani in spitalele din toata lumea. Vaccinul este aprobat in Cuba si folosit in spitalele din aceasta tara si orice strain poate primi acest tratament pentru ca insula si-a deschis de mai multi ani granitele pentru turismul medical.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.