Comunicat de presa

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Interventia a avut loc in cadrul spitalului Delta Hospital la un pacient in varsta de 3 ani care a prezentat o malformatie de cai urinare - duplicatie de ureter cu reflux vezico-ureteral (ureter dublu).

implantare ureter in vezica

Interventia efectuata trateaza chirurgical malformatiile reno-ureterale numite ureterohidronefroze, intalnite foarte frecvent la copii cu varste intre 0 -3 ani. Abordul chirurgical minim-invaziv presupune abandonarea inciziei pe peretele abdominal si a sectionarii vezicii urinare, acestea fiind inlocuite cu punctionarea vezicii urinare cu trocare de 3-5mm.

“Daca pana in prezent astfel de operatii erau efectuate numai pe cale clasica, astazi putem oferi pacientilor nostri posibilitatea de a interveni minim-invaziv, adica fara taieturi. Tratamentul chirurgical propus astazi aduce pacientilor nostri o serie de beneficii: recuperare mult mai rapida, dureri post-operatorii reduse, si reducerea semnificativa a tulburarilor post-operatorii colaterale interventiei.”, mentioneaza Dr. Marcel Oancea, medic primar Chirurgie Pediatrica, la Delta Hospital.

Aceste malformatii reno-ureterale pot fi depistate la copii incepand cu varste mici printr-o serie de investigatii amanuntite. Examenul de urina, examenul sange, ecografia, uro CT si cistografia sunt cateva dintre investigatiile necesare pentru diagnosticarea unei astfel de afectiuni.

In prezent, operatiile de reimplantare a ureterului in vezica pe cale minim-invaziva se pot efectua numai la Delta Hospital, datorita dotarii spitalului cu apartura medicala performanta in chirurgia minim-invaziva si a personalului medical supra-specializat in tehnici minim-invazive.

Foto@Shutterstock.com

Cum pregatim copilul pentru o interventie chirurgicala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: