Setari Cookie-uri

Copii operati pe cord la Marie Curie

O echipa mixta formata din medici si asistenti romani, aflati in Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, impreuna cu specialisti italieni - 6 doctori, 4 asistente si un perfuzionist- au efectuat, in perioada 9-13 decembrie 2013, sapte operatii pe cord intr-o noua misiune la Spitalul de Copii Marie Curie.

Comunicat de presa

Cei sapte copii operati au varste cuprinse intre 3 si 15 ani, cu diferite malformatii congenitale cardiace. O operatie deosebit de complexa, dificila, dar finalizata cu succes, a reprezentat-o cea a copilului de 3 ani, cu malformatie de valva mitrala.

Toate celelalte operatii au decurs cu bine, fara evenimente deosebite, iar in prezent toti cei sapte copii se afla intr-o stare favorabila, cinci dintre ei aflandu-se deja in salon, sectia de cardiologie, in grija specialistilor italieni si a medicilor si asistentilor romani. Ceilalti doi copii, aflati inca la terapie intensiva, urmeaza sa fie transferati in cursul zilei de maine in saloane.

operatii pe cord marie curie la copii

In cele doua misiuni desfasurate la spitalul Marie Curie in perioada 02-08 decembrie 2013 si 09-13 decembrie 2013, medicii si asistentii romani impreuna cu specialistii italieni au operat pe cord 11 copii cu malformatii congenitale cardiace.

Citește și:

Ministerul Sanatatii multumeste, pe aceasta cale, atat specialistilor italieni cat si personalului medical roman care au efectuat, cu succes, operatiile pe cord la spitalul Marie Curie.

Activitatea chirurgicala din Departamentul de cardiochirurgie al spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta, urmand a deveni complet functionala cu specialistii din Romania formati in cadrul programului.

Incepand din luna ianuarie 2014, inca doi doctori romani, un chirurg si un cardiolog, vor fi trimisi spre formare in Italiain cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, initiat de Ministerul Sanatatii, in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Foto: inima de copil - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.