Autismul poate fi detectat inca de la nastere

Autismul poate fi detectat inca de la nastere

Descopera ce test au inventat medicii pentru a diagnostica autismul inca de la nastere!!

Comunicat de presa

REALITY, noua generatie de teste ce determina predispozitia genetica pentru autism. REALITY este un test esential in depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperita inca de la nastere. Acest lucru permite interventia timpurie care este abordarea cea mai eficienta in modificarea modului in care se dezvolta autismul. REALITY este un test accesibil si de incredere, convenabil, fara risc, cu rezultate disponibile in mai putin de 3 saptamani.

test autism nou-nascuti

REALITY permite timpuriu medicilor sa stabileasca terapia in functie de profilul genetic al copilului, reducand anxietatea parintilor. Interventiile sub varsta de 3 ani sunt benefice, profitandu-se de plasticitatea crescuta a creierului, se stimuleaza receptorii creierului la copiii cu autism sa raspunda similar cu copiii fara autism. Interventia timpurie imbunatateste abilitatile de comunicare, punctajele de inteligenta, comportamentul cognitiv si de adaptare, care sa permita copiilor sa devina mai autonomi, sa urmeze invatamantul de masa si, la varsta de adult, sa obtina locuri de munca si sa traiasca independent.

Autismul este una dintre cele mai frecvente si dificil de diagnosticat tulburari ale copilariei, cu o rata de prevalenta in crestere (1:150 copii in Europa), care afecteaza toate grupurile rasiale, etnice si socio-economice. In cazul fratilor, posibilitatea de aparitie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai in SUA si Marea Britanie, dovedeste ca acesta este mai costisitor decat tratarea cancerului, a bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale la un loc. “Suntem buni de plata pentru costurile inactiunii si pentru costurile “actiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sanatate Mintala, Politici si Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania. “Aceste cifre arata o nevoie clara de interventii mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal in frageda copilarie”, declara profesorul Martin Knapp, director al Unitatii de Cercetare in Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.

Frederic Amar, Director General al Grupului ESPERITE: “REALITY ofera parintilor si medicilor informatia genetica cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin interventia timpurie, prin promovarea unei abordari proactive si responsabile fata de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

Foto: copil desenand - shutterstock.com


Kudika
12 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri