Legea vaccinarii: Ce trebuie sa stie orice parinte

Legea vaccinarii: Ce trebuie sa stie orice parinte

In proiectul Ministerului Sanatatii nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor. MS atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, precum poliomielita.

Comunicat de presa

Avand in vedere informatiile difuzate privind proiectul Legii vaccinarii, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

In prezent, Ministerul Sanatatii lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii.

Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa ce va fi suspus dezbaterii publice. vaccin copil

In elaborarea proiectului Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Ministerul Sanatatii precizeaza, inca o data ca proiectul va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.

Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor.

Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

Foto: vaccin copil, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri