Cartea Obezitatea la copii. Metode de preventie si tratament este disponibila pe site-ul Elefant.ro

Cum ajung copiii obezi

Printre factorii favorizanti ai obezitatii a fost desemnata mai intai ereditatea. A fost acuzat si un consum caloric excesiv. Dar toate cercetarile demonstreaza totusi ca aporturile energetice nu au incetat sa scada pana in punctul de a fi astazi inferioare minimelor recomandari.

Apoi, tapul ispasitor al specialistilor a devenit sedentarismul si timpul petrecut in fata televizorului sau a calculatorului. Diferenta energetica este totusi nesemnificativa... Michel Montignac explica in cartea de fata de ce nutritionistii s-au inselat. Demonstreaza cum predispozitia pentru obezitate apare inca din timpul sarcinii si dezvolta apoi adevarate radacini din cauza unei succesiuni de alegeri alimentare gresite. Expunandu-si in mod stiintific demonstratia, autorul arata care este adevarata cauza a obezitatii infantile: natura perfida a alimentatiei industriale. El acuza in acelasi timp excesul de proteine din laptele de vaca si abuzul de alimente cu indice glicemic ridicat, care genereaza hiperinsulinismul, dereglarea metabolica ce se afla la baza obezitatii.

Dupa ce vor citi aceasta carte, parintii vor intelege in fine importanta capitala a alegerilor alimentare pentru copiii lor. Si daca acestia din urma sunt deja supraponderali, isi vor recapata speranta descoperind ca obezitatea este reversibila, indiferent de varsta sau de sexul copilului. Este suficient sa se faca alegerile potrivite.

Obezitatea la copii: Specialistii spun ca se mosteneste
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: