Obezitatea la copii. Metode de preventie si tratament

Obezitatea la copii. Metode de preventie si tratament

In ultimii patruzeci de ani, procentul de copii obezi a crescut de cinci ori in tarile occidentale. In Statele Unite se dubleaza la fiecare cinci ani. Si in tara noastra, statisticile privind obezitatea la copii sunt din ce in ce mai ingrijoratoare, Romania clasandu-se pe locul al treilea in Europa din punct de vedere al numarului de copii obezi.

Cartea Obezitatea la copii. Metode de preventie si tratament este disponibila pe site-ul Elefant.ro

Printre factorii favorizanti ai obezitatii a fost desemnata mai intai ereditatea. A fost acuzat si un consum caloric excesiv. Dar toate cercetarile demonstreaza totusi ca aporturile energetice nu au incetat sa scada pana in punctul de a fi astazi inferioare minimelor recomandari.

Apoi, tapul ispasitor al specialistilor a devenit sedentarismul si timpul petrecut in fata televizorului sau a calculatorului. Diferenta energetica este totusi nesemnificativa... Michel Montignac explica in cartea de fata de ce nutritionistii s-au inselat. Demonstreaza cum predispozitia pentru obezitate apare inca din timpul sarcinii si dezvolta apoi adevarate radacini din cauza unei succesiuni de alegeri alimentare gresite. Expunandu-si in mod stiintific demonstratia, autorul arata care este adevarata cauza a obezitatii infantile: natura perfida a alimentatiei industriale. El acuza in acelasi timp excesul de proteine din laptele de vaca si abuzul de alimente cu indice glicemic ridicat, care genereaza hiperinsulinismul, dereglarea metabolica ce se afla la baza obezitatii.

Dupa ce vor citi aceasta carte, parintii vor intelege in fine importanta capitala a alegerilor alimentare pentru copiii lor. Si daca acestia din urma sunt deja supraponderali, isi vor recapata speranta descoperind ca obezitatea este reversibila, indiferent de varsta sau de sexul copilului. Este suficient sa se faca alegerile potrivite.

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri