Setari Cookie-uri

7 moduri simple pentru a scapa rapid de stress

In fiecare zi, lucrurile nu evolueaza exact cum te-ai fi asteptat. De unde te astepti mai putin, pot aparea probleme care iti strica buna dispozitia. Se aduna oboseli, griji, ganduri, sarcini. Toate acestea pot conduce la perioade de stress, cu efecte nocive asupra organismului.

In fiecare zi, lucrurile nu evolueaza exact cum te-ai fi asteptat. De unde te astepti mai putin, pot aparea probleme care iti strica buna dispozitia. Se aduna oboseli, griji, ganduri, sarcini. Toate acestea pot conduce la perioade de stress, cu efecte nocive asupra organismului.

Uneori, numai gandul ca este luni dimineata te sperie. Alteori, dupa o noapte in care ai muncit pana tarziu, te trezesti a doua zi cu un tanc peste tine, fara chef si pofta de nimic. Ajungi la serviciu, deschizi clientul de e-mail si vezi ca trebuie sa raspunzi la peste o suta de solicitari..Nu e bine. Iata ce poti sa faci pentru a te destresa imediat, pentru a te umple de optimism si buna dispozitie. Sunt lucruri foarte simple, dar la care poti apela cu incredere..

1. Iesi la o mica plimbare! Daca PC-ul este sursa problemelor tale, iesi pe o terasa sau afara, plimba-te cateva minute, respira aer curat si apoi intoarce-te la treaba. E bine sa mergi pe jos in fiecare zi, in drumul spre birou. Trebuie sa iei autobuzul o statie? Renunta la el. Ia-o pe jos si vei avea numai de castigat.

Citește și:

2. Citeste o carte sau o revista. Un text care te va prinde imediat te va deconecta de toate grijile. Daca ai ceva plin de umor la indemana, cu atat mai bine. Ideal este sa porti cu tine mereu o carte, o revista, un e-book reader, la care poti apela cand nu te simti in apele tale.

3. Stop! Mediteaza! Ai probleme? Pune pauza pur si simplu, inchide ochii si elibereaza-te de toate gandurile. Mediteaza, adu-ti aminte de niste clipe frumoase, spune o rugaciune.

4. Uita-te la clipuri funny! Ai YouTube la indemana cu o gramada de filmulete comice la care nu te poti abtine sa nu razi, indiferent de grijile care te apasa. Uita-te si pe site-uri cu un continut relaxant. Toxel Magazine este un exemplu excelent.

5. Fa o cana de ceai! Prepara ceaiul singur, indepartandu-te de la birou. Fiecare miscare te va relaxa, iar bautura finala, savurata putin cate putin, este perfect pentru starea ta. Nu apela la cafea pentru ca te vei simti mai agitat.

Citește și:

6. Ai un sac de box? Daca nu, stai linistit. E buna si o perna clasica, ba chiar si unele speciale, denumite anti-stress. Poti sa lovesti de cateva ori, sa framanti, sa o arunci. Te vei elibera negresit.

7. Respira incet, adanc. Cand te simti stresat, respira de cateva ori rar, adanc, imaginadu-ti ca aerul se duce undeva in abdomen si nu in plamani. Combina respiratia cu meditatia sau cu o rugaciune.

Ca sa-ti venim si mai mult in ajutor, noi iti recomandam, indiferent unde te afli (acasa sau la birou) sa frecventezi atunci cand esti stresat, urmatoarele:

Inspire - Toxel Magazine

Super Serial - Pinguins of Madagascar

Play - Jocuri online distractive

Uita-te la show-ul Mondenii

Sursa: Yuppy.ro

Citeste si alte articole pe Yuppy. Noi iti recomandam:

Brain Game: Gaseste 32 de greseli in poza asta!
Brain Game: Ce vezi in poza asta?
Sfarsitul lumii bate la usa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.