Setari Cookie-uri

Cum sa va testati acasa pentru noua gripa

Multe persoane care au simptomatologia unei infectii respiratorii nu merg la medic pentru a diagnostica sursa infectiei bacteriana sau virala. Astfel ca printre aceste persoane se regasesc si cele infectate cu virusul gripal, insa ajung la medic dupa o perioada de evolutie a bolii.

Multe persoane care au simptomatologia unei infectii respiratorii nu merg la medic pentru a diagnostica sursa infectiei – bacteriana sau virala. Astfel ca printre aceste persoane se regasesc si cele infectate cu virusul gripal, insa ajung la medic dupa o perioada de evolutie a bolii.

test gripa porcina Daca ar putea diagnostica precoce gripa, aceasta se poate vindeca fara sechele. Cu cat se intarzie tratarea adecvata a gripei cu atat aceasta devine mai periculoasa, mai ales daca pacientul prezinta si unele boli cronice sau obezitate.

In SUA a fost elaborat un test pentru a depista daca exista infectie cu virusuri gripale sau nu, test care se poate realiza la domiciliu.

Test pentru gripa la domiciliu

Testul poate decela atat o infectie cu noul virus gripal, cat si cu celelalte virusuri gripale.

Realizarea acestui test este foarte simpla:
- Se introduce intr-o nara betisorul special al testului si se tine timp de un minut.
- Se scoate apoi tamponul respectiv si se introduce in tubul cu solutie speciala. Se freaca tamponul de peretii tubului astfel incat sa se amestece bine secretiile de pe tampon cu solutia din tub.
- Se picura apoi solutia finala pe testul special, asemanator celui de depistare a sarcinii. Se pun trei picaturi, insa picurati numai dupa ce picatura precedenta a fost absorbita.
- Lasati testul 10 minute pana la citire. Testul trebuie realizat la o temperatura adecvata, intre 15 si 35 de grade Celsius.

Citește și:

test gripa porcina Dupa 10 minute puteti citi testul. Prima liniuta confirma daca testul este functional sau nu. A doua liniuta contine markerii pentru virusurile gripale, astfel daca se produce reactie si a doua liniuta se coloreaza inseamna ca sunteti infectati cu virus gripal.

Confirmarea infectiei nu este suficienta, trebuie sa va prezentati urgent la medic pentru izolare si detectarea exacta a tulpinii virale cu care s-a produs infectia. Acest test este disponibil in farmacii.

Prezentati-va la medic daca aveti urmatoarele simptome:
- febra,
- frisoane,
- astenie severa,
- dureri de cap,
- dureri la nivelul cutiei toracice,
- scurgeri nazale si infundarea nasului,
- dureri musculare,
- fatigabilitate,
- stranut,
- tuse,
- lacrimarea ochilor etc.

Persoana care are astfel de simptome trebuie sa cheme de urgenta medicul de familie la domiciliu unde se va izola pana la venirea medicului cand va urma indicatiile acestuia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.