Setari Cookie-uri

Cum poti indeparta un tatuaj definitiv

Tinerii au adesea un comportament rebel si ar incerca orice metoda care le-ar putea aduce putina popularitate, printre acesta identificandu-se si tatuajele.

Tinerii au adesea un comportament rebel si ar incerca orice metoda care le-ar putea aduce putina popularitate, printre acesta identificandu-se si tatuajele.

tatuaj Indicate sunt tatuajele aplicate si aceasta din mai multe considerente: le puteti indeparta usor, puteti incerca mai multe modele, in mai multe zone ale pielii etc. In ceea ce priveste insa tatuajele definitive, acestea se obtin suportand durerea impregnarii culorii, iar scoaterea lor este deasemenea dureroasa si dificila.


Cum poti scapa de un tatuaj definitiv?

Un tatuaj definitiv este dificil de indepartat fiindca prin intepare pigmentul este impregnat in stratul bazal al epidermei, cel care nu este implicat in descuamare, astfel ca respectivul pigment poate ramane acolo pentru toata viata. Cu timpul este posibil ca pigmentul sa piarda din intensitate, pentru ca este absorbit partial de organism.

Citește și:

Pentru indepartarea unui tatuaj puteti recurge la trei metode.

Metoda chirurgicala

Aceasta metoda permite indepartarea completa a tatuajului, insa nu este indicata pentru tatuajele cu suprafete mari.

Metoda consta in efectuarea unei mici incizii in zona imedit apropiata tatuajului si montarea unei pungi de silicon care se umple treptat. Umplerea treptata a pungii cu silicon determina cresterea unui surplus de piele care va fi folosit pentru a acoperi zona in care a fost tatuajul. Zona de piele cu tatuaj se taie, se indeparteaza chirurgical dupa ce a fost obtinut surplusul de piele in vecinatatea tatuajului, acesta urmand sa fie apoi tras peste zona de piele eliminata. Indepartarea tatuajului este astfel totala, insa pot ramane cicatrici usor vizibile.

Dermoabraziunea

Dermoabraziunea este o metoda relativ recenta care se foloseste in mai multe situatii, cum ar fi remiterea unor cicatrici, vergeturi, refacerea cicatricilor postacneice, pentru indepartarea petelor pigmentare etc.

Citește și:

In ceea ce priveste indepartarea unui tatuaj permanent, dermoabraziunea actioneaza prin indepartarea treptata a stratului epidermic bazal, astfel, in timp, pigmentul dispare, insa sunt necesare mai multe sedinte.

Indepartarea tatuajelor cu laser

Este metoda care doare cel mai putin, insa este foarte costisitoare si nu are efect pe orice tip de pigment. Indepartarea cu laser a tatuajului se face in sedinte repetate, care se realizeza totodata si in functie de dimensiunile tatuajului respectiv. Laserul este foarte utile pe pigmentii inchisi la culoare, insa daca aveti tatuaje pal colorate in galben, roz, maro deschis, verde, laserul nu va avea mult efect pe aceste culori. Puteti incera indepartarea zonelor inchise la culoare cu laserul, ca ulterior sa apelati la microdermoabraziune. In cazul utilizarii laserului nu raman cicatrici, iar in urma dermoabraziunii cicatricile pot fi minimale, daca apar.

Citește și:

Ar mai putea fi utilizata metoda de reigmentare, mai exact retatuarea insa in culori cat mai apropiate tenului, dar aceasta metoda este mai practicata pentru tatuajele cosmetice.

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.