Setari Cookie-uri

Semne si simptome care anunta diabetul

Diabetul zaharat de tip II a devenit o boala din ce in ce mai des diagnosticata, avand la baza cauze multiple. Principalele cauze de aparitie a bolii sunt legate de modul de viata sau afectiuni asociate.

Diabetul zaharat de tip II a devenit o boala din ce in ce mai des diagnosticata, avand la baza cauze multiple. Principalele cauze de aparitie a bolii sunt legate de modul de viata sau afectiuni asociate.

simptome diabet Exista mai multe tiprui de diabet:
- Diabetul zaharat insulino-dependent ale carui cauze nu se cunosc exact, dar se pare ca exista o stransa legatura cu genele familiale, observandu-se ca aceasta boala se manifesta de obicei in familie in mod recesiv, sarind generatii;
- Diabetul zaharat de tip II – o afectiune foarte frecventa mai ales dupa 45 de ani, care este favorizata atat de factori genetici, cat si de o multitudine de factori ce tin de modul de viata sau de boli asociate, cum ar fi hipercolesterolemia si obezitatea;
- Diabetul insipid, manifestat prin tulburari ale mineralocorticoizilor, in special ale aldosteronului, hormon secretat de corticusuprarenale. Acest diabet se manifesta prin pierderi masive de apa prin diureza asociate cu alte disfuntii metabolice
- Diabetul bronzant, o alta patologie manifestata prin hiperpigmentare cutanata dar si alte disfunctii, fiind data tot de dezechilibre hormonale.

Citește și:

Care sunt semnele si simptomele care anunta diabetul?

Principalele semne care ar trebui sa va ridice suspiciuni cu privire la posibilitatea dobandirii acestei afectiuni sunt:
- Obezitatea;
- Bolile cardiace, hepatice, metabolice;
- Oboseala si astenia;
- Apetitul crescut si pofta de dulce;
- Setea excesiva;
- Scaderea in greutate daca este vorba de diabet tip I;
- Tulburari de vedere;
- Amortirea membrelor, in special a picioarelor;
- Membre reci;
- Vindecarea greoaie si vicioasa a ranilor;
- Urinari dese
- Scaderea imunitatii si infectii frecvente, raceli dese etc.;
- Infectii urinare dese;
- Uscarea pielii, descuamarea ei si senzatia de mancarime, mai ales la nivelul gambelor;
- Crampe musculare frecvente;
- Pierderea sensibilitatii pielii la nivelul membrelor, mai ales la picioare;
- Mirosul respiratiei a acetona;
- Schimbarea mirosului urinii;
- Existenta in familie a bolnavilor cu diabet;
- Tulburari digestive etc.

Citește și:

Toate semnele si simptomele de mai sus ar trebui sa va determine sa va prezentati la medic pentru efectuarea unor analize. Chiar daca nu este vorba de diabet, ceva oricum nu este in regula cu organismul vostru. Sunt multe patologii care au o evolutie tacuta, deloc spectaculoasa, printre care se numara si diabetul.

Pentru a preveni complicatiile diabetului se recomanda depistarea precoce a acestuia prin efectuarea anuala a analizelor uzuale, de control.

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.