Kudika
1 Aprilie 2010

Intotdeauna Sarbatorile devin prilej de excese care aduc cu ele crize sau chiar patologii ce strica buna-dipozitie ce ar trebuie sa dainuie in aceste zile.

Intotdeauna Sarbatorile devin prilej de excese care aduc cu ele crize sau chiar patologii ce strica buna dipozitie ce ar trebuie sa dainuie in aceste zile.

Toxiinfecția alimentară: simptome, cauze si cum se trateaza

oua de PastiSarbatorile Pascale vin cu mese pline de mancaruri greu de digerat care sunt consumate de oameni tocmai dupa un lung post dupa care ar trebui sa introduca treptat alimentele de origine animala in alimentatie. De asemenea consumul exagerat de oua din aceste zile ingreuneaza metabolismul hepatic si incarca organismul cu nutrienti pe care ii tolereaza greu in astfel de cantitati.

Carnea de miel nu se numara printre cele mai usor de digerat produse de origine animala, fiind bogata in grasimi si proteine.

Atentionari pentru Sarbatorile Pascale

Consumul moderat de oua!

Chiar daca aveti multi musafiri si fiecare doreste sa ciocneasca un ou, aceasta nu inseamna ca trebuie sa mancati fiecare ou ciocnit. Il puteti lasa de-o parte evitand astfel sa faceti excese. Ouale stau la baza unor eruptii urticariene care pot sa apara si la adult, insa cu precadere afecteaza copiii.

Preparatele din carne prea grase

Preparatele traditionale contin multa carne si adesea sunt foarte grase, ceea ce poate agrava unele boli deja existente, ca diabetul, bolile cardio-vasculare sau cele digestive. In aceasta perioada creste in general numarul peroanelor care se prezinta la camera de garda cu infarcte miocardice sau accidente vasculare cerebrale.

Atentie la accidente

Datorita pregatirlor pentru masa festiva si probabil a agitatiei creste rata accidentarilor in randul populatiei. Accidentele pot fi atat casnice, cat si de alta natura, ca rutiere etc. Se recomanda prudenta si evitarea pe cat posibil a perioadelor supraaglomerate.

betieSubstantele nocive

In perioada sarbatorilor oamenii au tendinta de a face excese privind consumul de alcool precum si numarul de tigari fumate pe zi. Toate acestea nu fac decat sa creasca rata unor afectiuni, ca accidente, infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale sau stare de rau, greata si varsaturi de la suprasolicitarea ficatului cu substantele din tigara asociate cu alcoolul si preparatele grase care sunt consumate in aceasta perioada.

Toxiinfectiile alimentare

Cu fiecare perioada de Sarbatori apar si toxiinfectiile alimentare. Cumparati cu grija produse alimentare din magazine autorizate si verificati de fiecare data termenul de valabilitate. La orice suspiciune pe care o aveti cu privire la calitatea unui produs se recomanda sa refuzati consumul acestuia.

Medicii recomanda evitarea exceselor de orice fel.

Cum vopsim Ouale de Pasti in mod natural

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: