Setari Cookie-uri

Stiti ce contine mancarea dumneavoastra?

In prezent, 9 din 10 consumatori vor sa afle mai multe informatii despre preparatele pe care le servesc in oras. In ciuda faptului ca importanta unei nutritii echilibrate este sustinuta la nivel mondial, informatiile nutritionale din meniu lipsesc in toate tarile in care a avut loc studiul, la care se adauga si Romania.

In prezent, 9 din 10 consumatori vor sa afle mai multe informatii despre preparatele pe care le servesc in oras. In ciuda faptului ca importanta unei nutritii echilibrate este sustinuta la nivel mondial, informatiile nutritionale din meniu lipsesc in toate tarile in care a avut loc studiul, la care se adauga si Romania.

Unilever Food Solutions a lansat astazi prima editie a “Raportului Global Privind Meniurile”, raport intocmit in urma cercetarii in profunzime a opiniilor consumatorilor cu privire la servirea mesei in oras. Editia numita “Ce contine mancarea dumneavoastra?” indica o nevoie tot mai mare de transparenta in privinta preparatelor din meniurile locatiilor in care acestia iau masa.

Studiul indica faptul ca, in prezent, 9 din 10 consumatori vor sa afle mai multe informatii despre preparatele pe care le servesc in oras*. In ciuda faptului ca importanta unei nutritii echilibrate este sustinuta la nivel mondial, informatiile nutritionale din meniu lipsesc in toate tarile in care a avut loc studiul, la care se adauga si Romania. Consumatorii primesc putine detalii in locatiile in care mananca, care sa le permita sa adopte un stil de alimentatie sanatos. Pana la 87% dintre respondenti au declarat ca ar alege preparate mai sanatoase daca ar cunoaste valorile nutritionale ale acestora. Astfel, principalele trei lucruri pe care consumatorii au declarat ca ar vrea sa le cunoasca pentru a lua decizii constiente in privinta meniului sunt: valoarea nutritionala, sursa ingredientelor si modul in care preparatele au fost gatite.

Citește și:

In plus, peste 60% din respondenti au declarat ca informatii precum “continut scazut de grasimi”, “continut scazut de sare” sau numarul de calorii ar fi binevenite in meniuri. Rezultatele cercetarii au mai aratat ca, la nivel global, consumatorii au preferinte diferite legate de modul in care ar trebui sa primeasca aceste informatii. Diferentele culturale sugereaza ca mesajele ar putea fi transmise printr-o varietate de canale.

Raportul pune accentul pe un aspect esential, folositor noua, tuturor celor din industria gastronomica: nevoia consumatorilor de informatie. Trebuie sa incercam, alaturi de partenerii nostri, sa raspundem acestei nevoi identificate, oferind sfaturi si informatii detaliate despre ingredientele noastre”, afirma Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions Romania.

Citește și:

* Raportul Global privind Meniurile este o cercetare realizata de compania BrainJuicer, avand 3500 de respondenti, care servesc masa in oras cel putin o data pe saptamana. Participantii la studiu sunt din sapte tari: SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia.



Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.