Setari Cookie-uri

Ce se intampla cu corpul tau dupa un singur pahar de Cola

Cola este un adevarat drog. Te-ai intrebat vreodata ce se peterece in corpul tau atunci cand bei un singur pahar de Cola? Te-ai intrebat de ce aceasta bautura ne aduce zambetul pe buze?

Ce se intampla in corpul tau cand bei un singur pahar de Cola?

In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti ajung in stomac (toata cantitatea care este recomandata intr-o zi). Nu vomiti instantaneu din cazua dulcetii, fiindca acidul fosforic taie din aroma, ajutandu-te sa nu simti gustul la intensitate maxima.

In 20 de minute: nivelul de zahar din sange (glicemia) creste foarte mult, cauzand si o eliberare masiva de insulina (hormon cu rol in scaderea insulinei). Corpul raspunde acestei provocari transfomand orice urma de zahar in grasime.

In 40 de minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, tensiunea arteriala creste si ca raspuns, ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. Receptorii de adenozina din creier sunt blocati, prevenind starea de somnolenta.

In 45 de minute: Corpul tau accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Prcatic, Cola actioneaza asemeni drogului heroina.

Citește și:

In 60 de minute: [...]

Citeste articolul integral "Ce se intampla cu corpul tau dupa ce bei un singur pahar de cola" pe Garbo.ro

Articol via www.wakeup-world.com

Foto homepage si int. art 1: lilivanili

Foto int. art. 2: Joost J. Bakker IJmuidenKudika
18 Mai 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.