Setari Cookie-uri

Ajutor: Zaharul micsoreaza creierul!

Un studiu realizat de oameni de stiinta si publicat in jurnalul "Neurology" socheaza prin rezultatele cutremuratoare despre impactul glucozei din sange asupra masei cerebrale.

Glicemia usor ridicata poate reduce pana la 10% din creier

zaharul micsoreaza creierul

Cercetatorii au implicat in studiul lor aproximativ 240 de australieni cu glicemia in limite normale. Cei care au avut insa timp de 4 ani glicemia spre limita superioara, dar totusi in limite normale, au pierdut pana la 10% din masa cerebrala! – informeaza Daily Mail.

zaharul micsoreaza creierul Reducerea masei cerebrale s-a realizat in special in acele arii ale creierului raspunzatoare de gandire si memorie.

In lumea medicala se stia deja ca diabetul afecteaza sanatatea mentala si ca predispune la nenumarate boli, printre care boli de rinichi, boli de inima si vase, afectarea pielii, „piciorul diabeticului”, afectarea vederii pana la orbire si desigur afectare cerebrala, de la accidente vasculare la deficiente de memorie si alte tulburari, chiar dementa.

Si diabetul zaharat de tip II se caracterizeaza, atunci cand vorbim chiar de diabet si nu de stadiile sale precedente de formare, prin glicemie crescuta (adica glucoza marita in sange peste limitele normale).

Citește și:

Recentul stiudiu socheaza insa pentru ca urmari asemanatoare diabetului asupra creierului apar si in cazul unei glicemii aflate in parametri considerati ca fiind NORMALI – desigur daca glicemia tinde spre valorile maximale ale acestor parametri.

Nu s-a ridicat insa problema daca nu cumva aceste valori considerate normale sunt... anormale in realitatea faptelor.

Zaharul ne prosteste

Un lucru insa este cert pana la elucidarea acestor reactii dovedite in studiile recente de specialitate – zaharul ne prosteste.

zaharul micsoreaza creierul

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.