Setari Cookie-uri

6 Semne premonitorii ale Cancerului de San

Cancerul de san esteo boala care nu tine cont de varsta (afecteaza si femeile tinere) si nici de sex (afecteaza si barbatii).

Tara noastra ocupa loc de varf printre tarile europene ca incidenta a cancerului mamar. Ne vedem astfel tot mai indemnati sa cautam si sa oferim informatii cat mai corecte corecte si complete despre sanatatea sanului, precum si sa incurajam analizele medicale si investigatiile care ar putea decela din timp aceasta maladie.

Ce ar trebui sa stim despre glanda mamara

Glanda mamara la femeie este dezvoltata si prezinta de asemenea si tesut gras printre tesutul glandular. Mai este important sa stim ca limfaticele glandei mamare dreneaza si in axila (la subrat) astfel ca de fiecare data cand autoexaminam sanii nu trebuie sa uitam a palpa si analiza axila.

La barbat, desi glanda mamara nu este dezvoltata, totusi exista un minim de tesut glandular care se poate dezvolta si se poate manifesta prin patologii de la ginecomastie (cresterea sanilor la barbati) pana la cancer mamar. La barbat cancerul de san este mai agresiv decat la femeie.

Citește și:

Semne premonitorii ale cancerului mamar

Canceul mamar se poate manifesta in multe tipuri, in functie de localizare si tipul cancerului. Ceea ce este cel mai important este ca aceasta patologie sa fie depistata inainte de a avea o simptomatologie certa, de aceea vom discuta in primul rand despre cele doua analize medicale (investigatii ale sanului) pe care orice femeie ar trebui sa le cunoasca.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.