Setari Cookie-uri

SANII DUREROSI - ce este de facut?

Senzatia de durere la nivelul sanilor este destul de frecventa in special la femeile cu varsta pana in 30 de ani.

Ceea ce trebuie sa cunoasteti este ca durerea de sani poate sa apara si la barbat si trebuie intotdeauna diagnosticata de catre medic. Barbatii prezinta si ei glanda mamara, dar atrofiata, insa celulele acestor glande la barbati se pot modifica fie canceros, fie spre ginecomastie (barbati cu glande mamare evidente, adesea obezi sau fosti obezi).

sani durerosi cauze tratament

Asadar cancerul mamar poate afecta si barbatii, in cazul acestora maladia fiind mai agresiva decat la femei. Ginecomastia (“sanii barbatilor”) pare a fi strans legata de obezitate sau tulburari endocrine si poate evolua spre cancer.

Mastodinia si sanii durerosi

Numim mastodinie acea durere la nivelul sanilor care apare la femei inaintea menstruatiei si care adesea este provocata de modificarile hormonale normale ale ciclului menstrual. In aceasta situatie femeia nu trebuie sa isi faca multe griji, trebuie doar sa monitorizeze sanii in fiecare an, lucru pe care ar trebui sa il faca indiferent daca prezinta mastodinie sau nu.

Citește și:

De obicei aceasta durere apare pentru ca se formeaza mici chisturi inainte de menstruatie la nivelul glandelor mamare, care apoi se retrag in timpul sangerarilor uterine fiziologice. De aceea de cele mai multe ori medicii nu recomanda niciun tratament.

Trebuie totusi ca femeia in cauza sa faca niste analize care sa infirme alte cauze care pot duce la senzatia de durere la nivelul sanilor.

Foto@Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.