Setari Cookie-uri

Hameiul - ingredientul din bere - trataeaza diabetul si bolile de inima

Hameiul, unul dintre ingredientele naturale ale berii, devine un posibil element cheie in dezvoltarea de produse farmaceutice destinate tratarii diabetului sau a bolilor de inima.

Comunicat de presa

haimei din bere Potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii din Washington, hameiul, ingredientul natural care confera berii binecunoscutul gust amarui si care este folosit in prezent aproape exclusiv pentru producerea acestei bauturi extrem de iubite peste tot in lume, ar putea fi preluat si de industria farmaceutica in scopul dezvoltarii de medicamente destinate tratarii diferitelor afectiuni, printre care diabetul zaharat sau bolile de inima.

Apeland la o metoda inovatoare, cristalografia cu raze X, Cercetatorii Universitatii din Washington au reusit sa identifice cu exactitate modificarile structurale pe care le sufera humulonele in timpul fabricarii berii, astfel incât sa poata inlesni dezvoltarea de preparate farmaceutice bine directionate spre tratarea unor anumite afectiuni medicale. Humulonele sunt acei compusi ai hameiului responsabili de gustul amarui si aroma specifica berii. In acest context, al rezultatelor obtinute prin studiul din Washington, exista premisele selectarii precise a humulonelor cu efecte sanogenetice si a includerii lor in suplimente si medicamente.

Citește și:

Studiul in cauza readuce in prim plan efectele benefice pentru sanatate ale hameiului, confirmate de nenumarate cercetari de-a lungul timpului, indeosebi in cazul unor afectiuni cum sunt procesele inflamatorii sau chiar obezitatea.

Hameiul este, fara indoiala, o planta plina de calitati dovedite prin numeroase studii. Este suficient de mentionat rolul sau antioxidant pentru a putea identifica mai bine efectele pe care le poate avea pentru sanatatea organismului. Ca si ingredient al berii, hameiul isi indeplineste rolul sau binefacator, dar recentul studiu deschide calea pentru exploatarea la maxim a calitatilor sale, prin folosirea acestuia si in fabricarea de preparate farmaceutice. Iubitorii berii sunt insa cei care beneficieaza demult de efectele acestei plante minunate, iar venirea verii le ofera un motiv in plus sa o faca”, afirma Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.