Setari Cookie-uri

Berea - Remediu pentru INSOMNIE

Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, unul dintre ingredientele indispensabile fabricarii berii, responsabil atat pentru gustul amarui al iubitei bauturi, cat si pentru o parte dintre beneficiile pentru sanatate care pot decurge prin consumarea acesteia, poate contribui si la tratarea insomniei.

berea combate insomnia Etnobotanistul britanic James Wong a testat eficienta hameiului pe pacienti care sufereau de insomnie severa si nu reuseau sa doarma deloc noaptea. Experimentul a constat in consumarea unei cantitati moderate de bere de catre pacienti, inainte de somn. Majoritatea participantilor la experiment au declarat ca dupa ce au incercat acest remediu adorm mult mai usor si ca somnul lor este mai profund.

”Sunt numeroase studiile care au dovedit ca hameiul este o planta plina de calitati benefice organismului uman, fiind recunoscut de secole pentru efectul sau relaxant si pentru proprietatea de a induce o stare de somnolenta. Avand in vedere ca studiul a avut berea drept obiect de studiu, este in mod evident important pentru iubitorii celebrei bauturi, acestia putandu-se deja bucura de efectul benefic al hameiului pentru un somn odihnitor.”, afirma Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Hameiul este 100% natural si nu are niciun efect secundar, iar cercetatorii au aratat ca elibereaza o substanta numita carbonil dimetilvinil, cunoscuta pentru efectul sedativ si de relaxare. In plus, vitamina B2 si acidul nicotinic din bere care se alatura hameiului, ajuta ca somnul sa se instaleze mai repede.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare. Un consum moderat de bere este reprezentat de 330 ml cu 5% alcool pentru femei si 660ml cu 5% alcool in cazul barbatilor.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.