Setari Cookie-uri

Berea scade riscul de tromboza venoasa

Un studiu realizat de Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca arata ca un consum moderat de bere poate proteja organismul impotriva trombozei venoasa in randul barbatilor.

Comunicat de presa

Lansat in 2013, studiul s-a desfasurat pe o perioada de 10 ani si a implicat un grup de subiecti format din 27.178 de barbati si 29.876 de femei. Obiectivul pe care si l-au propus cercetatorii danezi a fost acela de a evalua asocierea dintre tromboembolismul venos si consumul mediu zilnic de bere.

bere beneficii

"Tromboza venoasa profunda, tromboembolismul venos si embolia pulmonara sunt boli care implica numerosi factori de risc, comuni cu tromboza arteriala, cum ar fi varsta, obezitatea sau fumatul. Un consum moderat de bere ar putea reduce riscul de tromboembolism venos idiopatic deoarece se pare ca produce efecte anti-trombotice prin scadearea agregarii plachetelor sanguine, prin cresterea nivelelor de activator tisular al plasminogenului si prin scaderea cantitatii de fibrinogen", a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Rezultatele studiului au fost semnificative pentru barbati, insa nu si pentru femei. In cazul barbatilor care beau intre 4 si 14 beri pe saptamana exista un efect de protectie datorat consumului moderat de alcool asupra riscului de tromboza venoasa. Astfel, autorii studiului au ajuns la concluzia ca barbatii ar putea fi protejati impotriva trombozelor venoase atunci cand aleg sa bea bere in cantitati moderate, fara sa depaseasca insa cantitatea recomandata.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

Foto: bere beneficii @ Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.